Product

Γράμματα που δε θα σου στείλω

Product

Γράμματα προς τη Βιέννη 1824-1843

Γράμματα που ήθελα να λάβω

Κωδικός:
135682
Manufacturer: 
Description: 

"Αυτά είναι γράμματα που ευχαρίστως θα λάβαινα, όταν ήμουν έγκυος", λέει η Μπεθ Αν Φένελι, στην προσπάθειά της να προχωρήσει πέρα από τις τετριμμένες πρακτικές συμβουλές προς γονείς και να αποφύγει τους μελοδραματισμούς που συνήθως συνοδεύουν τέτοια θέματα. Τα γράμματά της ποικίλλουν ως προς το ύφος: από σοβαρά γίνονται αδελφικά, από ανάλαφρα εντελώς αστεία. Κάποια απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πόνου.

11,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Αυτά είναι γράμματα που ευχαρίστως θα λάβαινα, όταν ήμουν έγκυος", λέει η Μπεθ Αν Φένελι, στην προσπάθειά της να προχωρήσει πέρα από τις τετριμμένες πρακτικές συμβουλές προς γονείς και να αποφύγει τους μελοδραματισμούς που συνήθως συνοδεύουν τέτοια θέματα. Τα γράμματά της ποικίλλουν ως προς το ύφος: από σοβαρά γίνονται αδελφικά, από ανάλαφρα εντελώς αστεία. Κάποια απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πόνου. Άλλα είναι στοχασμοί γύρω από την κρίση ταυτότητας που περνάει μια γυναίκα όταν διαβεί το κατώφλι της μητρότητας και μπει στη Χώρα των Μαμάδων, ή καταπιάνονται με τις ευθύνες μας απέναντι στη φύση. Άλλα πάλι εξερευνούν τον μαγικό και μυστηριώδη κόσμο της γέννησης, τα θαύματα της γλώσσας και την ευτυχία (συχνά και την αμφιθυμία ακόμα) μπροστά στα πρώτα βήματα του μωρού προς την ανεξαρτησία του. Σύγχρονα γράμματα γραμμένα με τον παλιομοδίτικο τρόπο, όχι σαν βιαστικά e-mails, αλλά άνετα, χαλαρά, μέσα από το ευαίσθητο φίλτρο μιας αποφασιστικής, θαρραλέας ποιήτριας. Αν και απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τα θέματα που πραγματεύονται είναι οικουμενικά και καλούν όλες τις μανάδες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να κυκλοφορήσουν προς πάσα κατεύθυνση όσο το δυνατόν πιο πολλές και πολύτιμες συμβουλές για γονείς και παιδιά. Δεν είναι τόσο το ότι ξεχνάμε τον πόνο, όσο το ότι όταν γεννάμε, ξαναγεννιόμαστε κι εμείς, και θυμόμαστε τον πόνο ως κομμάτι της πρότερης ζωής μας, όπως η πεταλούδα που ξετυλίγει τα νοτισμένα φτερά της θυμάται το κουκούλι. Με τα βιβλία εξασκήθηκα στη φυγή από την πραγματικότητα, υπάρχουν όμως βιβλία που τελικά με επανέφεραν στη ζωή μου. Ενώ το διάβασμα μπορεί να έχει βαθιά ναρκωτική επίδραση, είναι παράλληλα ένα ναρκωτικό που θεραπεύει. Γιατί το διάβασμα μας ανυψώνει και μας βγάζει από τον εαυτό μας κι όταν επιστρέφουμε είμαστε πιο συναισθητικοί, πιο δεκτικοί, πιο σοφοί. Νομίζω πως το διάβασμα μπορεί να συνιστά μια ηθική πράξη.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-202-300-7
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μπεθ Αν Φένελι είναι μια βραβευμένη ποιήτρια. Ποιήματα από την πιο
πρόσφατη συλλογή της, "Tender Hooks" (Τρυφεροί Δεσμοί) τιμήθηκαν το 2003
με την Εθνική Επιχορήγηση των Τεχνών, και ένα ποίημά της επιλέχθηκε για το
Best American Poetry 2005. Το πρώτο της βιβλίο, "Open House", κέρδισε το
Kenyon Review Prize το 2001 και βρέθηκε στη δεκάδα του BookSense. Η Φένελι είναι επίκουρος καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή και ζει με τον άντρα της, το συγγραφέα Τομ Φράνκλιν, την κόρη τους Κλερ, και το γιο τους Τόμας στην Οξφόρδη του Μισισιπή.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-202-300-7
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο