Product

Γραμματικός σ' ένα παιδί του δρόμου

Product

Γραμματισμός και συνειδητοποίηση

Γραμματισμός και πρώιμη ανάγνωση

Κωδικός:
105163
Manufacturer: 
Description: 

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ένα σημαντικό μέρος της διεθνούς βιβλιογραφίας έχει αφιερωθεί στο ζήτημα "πρώιμης ανάγνωσης" διερευνώντας το θέμα από τη σκοπιά πολλών διαφορετικών κλάδων. Από την ελληνική βιβλιογραφία απουσιάζουν σχετικές μελέτες. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να φωτίσει το πεδίο και να καλύψει την έλλειψη αυτή.

22,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ένα σημαντικό μέρος της διεθνούς βιβλιογραφίας έχει αφιερωθεί στο ζήτημα "πρώιμης ανάγνωσης" διερευνώντας το θέμα από τη σκοπιά πολλών διαφορετικών κλάδων. Από την ελληνική βιβλιογραφία απουσιάζουν σχετικές μελέτες. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να φωτίσει το πεδίο και να καλύψει την έλλειψη αυτή. Βασισμένο σε ελληνικές και διεθνείς ερευνητικές μελέτες παρουσιάζει και προσεγγίζει κριτικά τα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες θεωρήσεις γύρω από τον τρόπο και τους παράγοντες κατάκτησης του γραπτού λόγου από το παιδί, καθώς και τη σχέση των πρώιμων εμπειριών γραμματισμού με τη μετέπειτα σχολική επίδοση. Επιδικώκει την απόκτηση βαθύτερης γνώσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, των αναγκών και των δυνατοτήτων μιας ακόμη ομάδας μαθητών που απαντάται στη σχολική τάξη, των "πρώιμων αναγνωστών", ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για το φαινόμενο της πρώιμης κατάκτησης της αναγνωστικής δεξιότητας (προέλευση, δομή, προγνωστική σημασία) και προτείνοντας πρακτικές για τη διδακτική αντιμετώπιση των πρώιμων αναγνωστών.
Subtitle: 
Θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8365-49-Χ
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Στέλα Κουτσουράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2001 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (master) και το 2005 Διδακτορικό Δίπλωμα Επιστημών Αγωγής (Τομέας: Παιδαγωγική Ψυχολογία και Μεθοδολογία της Έρευνας) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Υπηρετεί στην Α/βάθμια Εκπ/ση επί 21 έτη.
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραπτού λόγου, στην πρώιμη ανάγνωση, στη σχολική επίδοση και στους παράγοντες που την επηρεάζουν, στην εκπαίδευση προικισμένων μαθητών και στις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας με έμφαση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες γύρω από την ανάπτυξη της παιδαγωγικής δεξιότητας και την πρώιμη ανάγνωση σε επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις με ανάλογα θέματα σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια.

Subtitle: 
Θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8365-49-Χ
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο