Product

Γράμος, Σμόλικας, Βόιο, Βασιλίτσα

Product

Γράνα

Γραμπουσιανοί τόποι και θρύλοι

Κωδικός:
169952
Description: 

Οι "Γραμπουσιανοί τόποι και θρύλοι" είναι μια προσπάθεια περιγραφής και καταγραφής των αληθινά μαγευτικών τόπων μας και των ωραίων θρύλων μας. Ο θρύλος ασκεί πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη ψυχή. Στην περίπτωσή μας, βέβαια, πολλά κομμάτια στηρίζονται σε ιστορικά γεγονότα. Μα κι όσα άλλα τα τυλίγει η αχλή του θρύλου, θέλω να τα περισώσω από τον αφανισμό που τα απειλεί η θύελλα του χρόνου.

Γι' αυτά δεν υπάρχουν γραπτές πηγές. Κι ίσως καλύτερα. Τα πήρε η μια γενιά από την άλλη, τα ομόρφηνε ο λαός μας με τη φαντασία και τους πόθους του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Γραμπουσιανοί τόποι και θρύλοι" είναι μια προσπάθεια περιγραφής και καταγραφής των αληθινά μαγευτικών τόπων μας και των ωραίων θρύλων μας. Ο θρύλος ασκεί πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη ψυχή. Στην περίπτωσή μας, βέβαια, πολλά κομμάτια στηρίζονται σε ιστορικά γεγονότα. Μα κι όσα άλλα τα τυλίγει η αχλή του θρύλου, θέλω να τα περισώσω από τον αφανισμό που τα απειλεί η θύελλα του χρόνου. Γι' αυτά δεν υπάρχουν γραπτές πηγές. Κι ίσως καλύτερα. Τα πήρε η μια γενιά από την άλλη, τα ομόρφηνε ο λαός μας με τη φαντασία και τους πόθους του. Ευχαριστώ το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Γραμβούσας, δηλ. τους: Δημήτρη Σπ. Σκαράκη, Αθαν. Εμμ. Αθανασάκη, Βασίλη Εμμ. Κουτσαυτάκη, Γιάννη Δ. Ρημαντωνάκη, Ζαχαρία Δ. Σκαράκη, Εμμ. Δ. Κοκκινάκη και ιδιαίτερα το δυναμικό πρόεδρο Κωστή Καστανοπουλάκη. Τούτη η χειρονομία της κοινότητας ενθαρρύνει τους ντόπιους πνευματικούς ανθρώπους, προσφέρει μια κάποια ιστορική γνώση του χώρου που λείπει και απ' τα σχολικά εγχειρίδια και διαλαλεί τον ιστορικό και θρυλικό τόπο μας. [...] Ο τίτλος του έργου μου δόθηκε από το επίκεντρο της έρευνας και του έρωτά μου, τη Γραμπούσα. Όμως δε με άφησαν αδιάφορο, όπως θα δει ο αναγνώστης, και άλλοι κοντινοί τόποι και θρύλοι. (από το σημείωμα του συγγραφέα)
Publications Date: 
1992
Book pages: 
80
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Κίσαμος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
1992
Book pages: 
80
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Κίσαμος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο