Product

Γραφτά

Product

Γραφτά των μελλοθανάτων από τη ναζιστική κατοχή

Γραφτά και αντίγραφα και εκατό φορές το αδύνατο

Κωδικός:
87097
Manufacturer: 
Description: 

Τα κείμενα αυτού του βιβλίου συνιστούν ένα είδος δημιουργικής αυτοβιογραφίας, με την έμφαση όχι στην ποιότητα αλλά στην προσπάθεια άμεσης γλωσσικής ανταπόκρισης στην αίσθηση της πορευόμενης ζωής. Περιλαμβάνει, πρώτα, Αντίγραφα, επιφυλλίδες και χρονογραφήματα δημοσιευμένα σε εφημερίδες της Πάτρας και επιφυλλίδες δημοσιευμένες στα αθηναϊκά "Νέα".

21,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα κείμενα αυτού του βιβλίου συνιστούν ένα είδος δημιουργικής αυτοβιογραφίας, με την έμφαση όχι στην ποιότητα αλλά στην προσπάθεια άμεσης γλωσσικής ανταπόκρισης στην αίσθηση της πορευόμενης ζωής. Περιλαμβάνει, πρώτα, Αντίγραφα, επιφυλλίδες και χρονογραφήματα δημοσιευμένα σε εφημερίδες της Πάτρας και επιφυλλίδες δημοσιευμένες στα αθηναϊκά "Νέα". Έπειτα, Γραφτά, όλα σχεδόν αδημοσίευτα, από διάφορες στιγμές μιας διάρκειας πενήντα τόσων χρόνων, που ειδολογικά ή αξιολογικά θα φαίνονταν ποικίλα ή και μη κατατάξιμα, ένα παιδικό και άλλα εφηβικά γραψίματα, αρχινίσματα ή σπαράγματα, τάσεις αφήγησης ή δοκιμιακής και προποιητικής γραφής. Αυτός ο χαρακτήρας των κειμένων κάνει περιτές σημειώσεις τυπικά χρήσιμες ή αναγκαίες, που όμως θα εμπόδιζαν τη δημιουργική πρόσληψη του βιβλίου από τον αναγνώστη· έμειναν μόνο όποιες υπήρχαν στις παλιές δημοσιεύσεις. Φυσικό ανάπτυγμα ή κατάληξη όλης αυτής της γραφής είναι μια ολόκληρη ποιητική συλλογή. [...] (Σωκράτης Λ. Σκαρτσής)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8260-54-Χ
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1936 από γονείς Επιταλιώτες, παντρεύτηκε την Ευαγγελία Νικολουδάκη και έχουν τρία παιδιά, την Ξένη, το Λάμπρο και τη Στεφανία.
Σπούδασε και διδάσκει φιλολογία.
Το έργο του περιλαμβάνει ποίηση, δοκίμια, μελέτες, άρθρα, μεταφράσεις, περιοδικά και εκδόσεις.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8260-54-Χ
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο