Product

Δέκα όψεις της ελληνικής φωτογραφίας: Σύγχρονες τάσεις δημιουργίας

Product

Δέκα παραδείγματα μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας

Δέκα παραδείγματα μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας

Κωδικός:
104259
Manufacturer: 
Description: 

Η Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας παρέχει τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων, που όλα τείνουν στο να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στον υποψήφιο ερευνητή, προ- και μεταπτυχιακό φοιτητή, προκειμένου να καθοδηγηθεί μεθοδικά στη μελέτη και διεξαγωγή μιας προ ή μεταπτυχιακής ερευνητικής εργασίας.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας παρέχει τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων, που όλα τείνουν στο να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στον υποψήφιο ερευνητή, προ- και μεταπτυχιακό φοιτητή, προκειμένου να καθοδηγηθεί μεθοδικά στη μελέτη και διεξαγωγή μιας προ ή μεταπτυχιακής ερευνητικής εργασίας. Παρ' όλα αυτά η εμπειρία έχει δείξει ότι στο γνωστικό αντικείμενο της Μεθοδολογίας Επιστημονικής Έρευνας υπάρχει ένα σημαντικό κενό πρακτικού χαρακτήρα, που αν πληρωθεί, απαντά στην ερώτηση του φοιτητή: "Και τώρα τι κάνω;" και μπορεί με πεποίθηση και αισιοδοξία να τον καθοδηγήσει βήμα βήμα σε μελέτη, μεθόδευση, διεξαγωγή και ολοκλήρωση της οποιασδήποτε ερευνητικής του προσπάθειας. Προς το σκοπό αυτό, η παρούσα εργασία αναπτύσσεται σε δύο μέρη: Στο "Θεωρητικό Μέρος" προσδιορίζεται η Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας ως επιστήμη, σκιαγραφείται η πορεία αναζήτησης της επιστημονικής αλήθειας, ερμηνεύονται οι βασικές έννοιες, αναλύονται τα βασικά στοιχεία της επιστημονικής έρευνας ποσοτικού και ποιοτικού χαρακτήρα, αναπτύσσονται η δεοντολογία και τα κίνητρα της επιστημονικής έρευνας και εκτίθενται οι φάσεις διεξαγωγής μιας επιστημονικής έρευνας ποσοτικού και ποιοτικού χαρακτήρα, αναπτύσσονται η δεοντολογία και τα κίνητρα της επιστημονικής έρευνας και εκτίθενται οι φάσεις διεξαγωγής μιας επιστημονικής εργασίας. Και στο "Εμπειρικό Μέρος" αναπτύσσονται θεωρητικά δέκα μέθοδοι επιστημονικής-εκπαιδευτικής έρευνας και σε καθεμία από αυτές αντιπαραβάλλεται ένα εμπειρικό παράδειγμα διεξαγωγής επιστημονικής εργασίας.
Subtitle: 
Από τη θεωρία στην πράξη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-67-3
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Φ. Τσιπλητάρης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Παιδαγωγική, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία, και είναι πτυχιούχος δάσκαλος, διπλωματούχος παιδαγωγός και δόκτορας "Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Συμπεριφοράς" του Πανεπιστημίου Tuebingen Γερμανίας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως καθηγητής στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και ως "Σύμβουλος Παιδείας" στην Ελληνική Πρεσβεία Βόννης, όπου και του απονεμήθηκε ο "Μεγαλόσταυρος των Υπηρεσιών" από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (1989). Το συγγραφικό έργο του Α. Τσιπλητάρη, στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει γράψει πολλές και ενδιαφέρουσες εργασίες στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.

Subtitle: 
Από τη θεωρία στην πράξη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-67-3
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο