Product

Δίκαιο και οργάνωση των αγροτικών συνεταιρισμών

Product

Δίκαιο και πολιτική του χωροταξικού σχεδιασμού

Δίκαιο και ορθόδοξη θεολογία

Κωδικός:
159389
Description: 

Πρέπει το μάθημα των θρησκευτικών να αποτελεί μέρος της εγκύκλιας παιδείας, και με ποιο περιεχόμενο; Πρέπει το μάθημα αυτό να είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως ομολογίας και θρησκεύματος; Ή να είναι προαιρετικό, ακόμη και για τους Ορθόδοξους μαθητές;

Σε αυτά τα τρία ερωτήματα επικεντρώνεται το πρόβλημα του θρησεκυτικού μαθήματος, που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αντιλεγόμενο. Γι' αυτό και επιτακτική προβάλλει η ανάγκη για μία νέα σύγχρονη θεώρηση του προβλήματος και μάλιστα από διπλή σκοπιά: του δικαίου και της Ορθόδοξης θεολογίας.

10,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρέπει το μάθημα των θρησκευτικών να αποτελεί μέρος της εγκύκλιας παιδείας, και με ποιο περιεχόμενο; Πρέπει το μάθημα αυτό να είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως ομολογίας και θρησκεύματος; Ή να είναι προαιρετικό, ακόμη και για τους Ορθόδοξους μαθητές; Σε αυτά τα τρία ερωτήματα επικεντρώνεται το πρόβλημα του θρησεκυτικού μαθήματος, που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αντιλεγόμενο. Γι' αυτό και επιτακτική προβάλλει η ανάγκη για μία νέα σύγχρονη θεώρηση του προβλήματος και μάλιστα από διπλή σκοπιά: του δικαίου και της Ορθόδοξης θεολογίας. Η διπλή αυτή θεώρηση οδηγεί σε μια νέα αντίληψη για το μάθημα, που πλέον δεν πρέπει να είναι ούτε κατηχητικό ούτε ομολογιακό αλλά γνωσιακό χαρακτήρα με αντικείμενο τη γνώση ενός πολιτισμού: του Ορθόδοξου πολιτισμού της Ανατολής, που είναι ο "πολιτισμός του εμείς" σε αντιδιαστολή προς τον δυτικό πολιτισμό, που είναι ο πολιτισμός του "εγώ". Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η σύζευξη δικαίου και Ορθόδοξης θεολογίας, που δεν είναι μόνον ευκταία αλλά και εφικτή.
Subtitle: 
Σημεία επαφής στο παράδειγμα του μαθήματος των θρησκευτικών
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-527-596-1
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Σημεία επαφής στο παράδειγμα του μαθήματος των θρησκευτικών
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-527-596-1
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο