Product

Δίκη για κακούργημα και απών κατηγορούμενος

Product

Δικηγορείν εν Αθήναις. Μια διαδρομή στον 19ο αιώνα

Δίκη πολύποινος

Κωδικός:
98450
Description: 

[...] Στις σελίδες που ακολουθούν ελπίζω να δημιουργήσω (με τη συνδρομή και των εικαστικών τεχνών) μια κατά το δυνατό σφαιρική εικόνα του τι σημαίνει και πώς παρουσιάζεται η δικαιοσύνη στην ελληνική μυθολογία, αλλά παράλληλα και να υπενθυμίσω ότι η μυθολογία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα ως μια απλή ρομαντική ανθολογία παραμυθιών, αλλά και ως ένα σύνολο πνευματικών δημιουργημάτων με αρκετά επικουρικά στην προσέγγιση της ιστορίας στοιχεία. Αρκεί βέβαια τα στοιχεία αυτά να μην υπερτιμώνται.

21,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στις σελίδες που ακολουθούν ελπίζω να δημιουργήσω (με τη συνδρομή και των εικαστικών τεχνών) μια κατά το δυνατό σφαιρική εικόνα του τι σημαίνει και πώς παρουσιάζεται η δικαιοσύνη στην ελληνική μυθολογία, αλλά παράλληλα και να υπενθυμίσω ότι η μυθολογία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα ως μια απλή ρομαντική ανθολογία παραμυθιών, αλλά και ως ένα σύνολο πνευματικών δημιουργημάτων με αρκετά επικουρικά στην προσέγγιση της ιστορίας στοιχεία. Αρκεί βέβαια τα στοιχεία αυτά να μην υπερτιμώνται. Η αξία των μύθων έγκειται στη δυνατότητά τους να μας υποψιάζουν και όχι να μας πληροφορούν για θέματα της ιστορίας. Είναι ασφαλέστερο και φυσικά ορθότερο οι ιστορικές και αρχαιολογικές μαρτυρίες να καθοδηγούν και οι μύθοι να επαληθεύουν -όταν επαληθεύουν, όπως γίνεται για παράδειγμα στην παρούσα μελέτη- και όχι να αποκτούν το ρόλο των ιστορικών πηγών με κίνδυνο τη διαστρέβλωση της ιστορίας. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Η απονομή δικαιοσύνης στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88132-8-Χ
Book pages: 
347
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανόλης Μανωλεδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία. Παρακολούθησε μαθήματα και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και του Βερολίνου και το 2003 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.
Από το 1996 εργάστηκε σε διάφορες ανασκαφές (Δίον, Βεργίνα κλπ.) ενώ από το 2000 είναι συνεργάτης της ανασκαφής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Μινώα Αμοργού. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.
Έχει δημοσιεύσει τις μονογραφίες "Νέκυια. Το έργο του Πολύγνωτου στους Δελφούς" 2003 και "Δίκη Πολύποινος. Η απονομή δικαιοσύνης στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη" (2005), και διάφορα άρθρα.
Έχει πάρει μέρος στο διεθνές συνέδριο ελληνικής κεραμικής που έγινε το 2001 στο Κίελο της Γερμανίας, με την ανακοίνωση "Strafendarstellungen auf archaischen attischen Vasen und ihre politische und soziale Dimension".

Subtitle: 
Η απονομή δικαιοσύνης στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88132-8-Χ
Book pages: 
347
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο