Product

Δημοκρατία

Product

Δημοκρατία

Δημοκρατία

Κωδικός:
114539
Αuthor: 
Description: 

Καμιά πολιτική έννοια δεν έχει χρησιμοποιηθεί, και συνάμα παρεξηγηθεί, περισσότερο από τη δημοκρατία. Σχεδόν κάθε καθεστώς σήμερα ισχυρίζεται πως είναι δημοκρατικό, χωρίς όμως να επιτρέπουν όλες οι "δημοκρατίες" την πραγματικά ελεύθερη άσκηση της πολιτικής, ενώ αρκετές φορές η πρακτική εφαρμογή τής υποτιθέμενα ελεύθερης πολιτικής θεωρείται σημαντικότερη από το ιδεολογικό υπόβαθρο των δημοκρατικών πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο στηρίζει την ουσιαστική δημοκρατία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Καμιά πολιτική έννοια δεν έχει χρησιμοποιηθεί, και συνάμα παρεξηγηθεί, περισσότερο από τη δημοκρατία. Σχεδόν κάθε καθεστώς σήμερα ισχυρίζεται πως είναι δημοκρατικό, χωρίς όμως να επιτρέπουν όλες οι "δημοκρατίες" την πραγματικά ελεύθερη άσκηση της πολιτικής, ενώ αρκετές φορές η πρακτική εφαρμογή τής υποτιθέμενα ελεύθερης πολιτικής θεωρείται σημαντικότερη από το ιδεολογικό υπόβαθρο των δημοκρατικών πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο στηρίζει την ουσιαστική δημοκρατία. Αυτό το βιβλίο αποτελεί σύντομη παρουσίαση της ιστορία της δημοκρατίας, στο θεωρητικό της πλαίσιο, στο πρακτικό πεδίο και στους θεσμούς που τη διακρίνουν, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, διαμέσου της αμερικανικής, γαλλικής και ρωσικής επανάστασης. Ο Bernard Crick είναι ομότιμος καθηγητής της πολιτικής επιστήμης στο Bircbeck College του Λονδίνου.
Subtitle: 
Η εποχή μας σε 15 λέξεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-772-5
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Sir Bernard Crick (γεν. 1929) είναι ομότιμος καθηγητής της πολιτικής επιστήμης στο Bircbeck College του Λονδίνου. Τη δεκαετία του '80 διετέλεσε σύμβουλος τoυ αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Neil Kinnock, ενώ το 1997 του ανατέθηκε από τον πρ. φοιτητή του David Blunkett, υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Blair, να συντονίσει μια συμβουλευτική επιτροπή για την εκπαίδευση του πολίτη (citizenship education). Το 2004 υπήρξε ο συντάκτης του κυβερνητικού κειμένου "Life in the United Kingdom: A Journey to Citizenship". Στα έργα του περιλαμβάνεται επίσης το κλασικό "In Defence of Politics" και η βιογραφία του George Orwell, "George Orwell: A Life". Ο καθηγητής Crick θεσμοθέτησε το βραβείο Orwell για την πολιτική δημοσιογραφία, και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της British Humanist Association.

Subtitle: 
Η εποχή μας σε 15 λέξεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-772-5
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο