Product

Δημοκρατία και αγορά

Product

Δημοκρατία και ελληνική ορθοδοξία

Δημοκρατία και αλήθεια

Κωδικός:
146938
Description: 

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει με αυτό το βιβλίο μια σειρά μεταφράσεων σημαντικών κειμένων με θέματα που αφορούν στη δημοκρατία.

10,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει με αυτό το βιβλίο μια σειρά μεταφράσεων σημαντικών κειμένων με θέματα που αφορούν στη δημοκρατία. Στο βιβλίο αυτό του Julian Nida - Rumelin, διακεκριμένου καθηγητή της φιλοσοφίας και της πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και τέως υπουργού Πολιτισμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αναλύεται η διαλεκτική σχέση δημοκρατίας και αλήθειας. Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί ως κεντρικό θέμα η θεωρητικά αυτονόητη, αλλά στην πράξη συχνά δυσεφάρμοστη, αρχή της αλήθειας ως βασικού γνώμονα του πολιτικού έργου. Ο συγγραφέας τεκμηριώνει την πεποίθησή του ότι "χωρίς την αλήθεια η δημοκρατία χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό της και την ουσία της". Και σύμφωνα μαζί του ότι "η δημοκρατία χωρίς την αξίωση για αλήθεια είναι κενή περιεχομένου". Δημήτριος Γ. Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6757-18-8
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο καθηγητής Julian Nida - Rumelin σπούδασε φιλοσοφία, φυσική, μαθηματικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και της Τυβίγγης. Δίδαξε φιλοσοφία και πολιτική θεωρία στο Μόναχο, τη Μινεάπολη, την Τυβίγγη και την Μπριζ. Από το 1993 έως το 2003 ήταν καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γκαίτινγκεν. Από το 2004 είναι τακτικός καθηγητής πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός στην Καγκελαρία, αρμόδιος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για πολιτιστικά θέματα κα ΜΜΕ κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Schroder (2001-2002).

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6757-18-8
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο