Product

Δημοτικά τραγούδια του χάρου

Product

Δημοτικές μελωδίες από τα χειρόγραφα του Νικολάου Φαρδύ

Δημοτικές εκλογές, η άγνωστη ιστορία

Κωδικός:
73420
Description: 

Άγνωστες πτυχές της ιστορίας των δημοτικών εκλογών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, ξεδιπλώνονται μέσα από τούτη την εμπεριστατωμένη έρευνα του δημοσιογράφου Θοδωρή Ρουμπάνη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Άγνωστες πτυχές της ιστορίας των δημοτικών εκλογών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, ξεδιπλώνονται μέσα από τούτη την εμπεριστατωμένη έρευνα του δημοσιογράφου Θοδωρή Ρουμπάνη. Η διεισδυτική ματιά του συγγραφέα δε σταματά σε στατιστικά στοιχεία και σε επίσημους καταλόγους, αλλά φέρνει στο προσκήνιο τις παρεμβάσεις της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας και του παλατιού για την επιβολή "ημετέρων" σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περνά από την κρησάρα τη διαδικασία κομματικοποίησης και χειραγώγησης των τοπικών αρχόντων, επισημαίνει τις σχέσεις διαπλοκής κομμάτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.[...]
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-199-2
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θοδωρής Ρουμπάνης γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και ανήκει στη μεταπολιτευτική γενιά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και πολιτικής οικονομίας στη Μόσχα. Πήρε δραστήρια μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα και στους κατοπινούς δημοκρατικούς αγώνες. Από το 1974 μέχρι το 1981 εργάστηκε στο Ριζοσπάστη. Από το Σεπτέμβριο του 1981 μέχρι σήμερα ανήκει στο συντακτικό προσωπικό του Έθνους. Συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό σταθμό Δίαυλος 10 και, ως ανταποκριτής, με την κυπριακή εφημερίδα Χαραυγή. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε συστηματικά και με τη σύγχρονη ιστορική έρευνα. Το βιβλίο του Δημοτικές Εκλογές, η άγνωστη ιστορία είναι το δεύτερο που εκδίδει. Το πρώτο ήταν Οι ρίζες του σοσιαλισμού στην Ελλάδα και αντικείμενό του αποτέλεσαν οι πρώτες προσπάθειες για την πολιτική έκφραση του εργατικού κινήματος στη χώρα μας. Έχει γράψει, επίσης, και το παιδικό μυθιστόρημα Γεώργιος Καραϊσκάκης, κάτι σαν παραμύθι.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-406-199-2
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο