Product

Διάλογοι με τον Αχμέτ

Product

Διάλογοι με τον εαυτό μου

Διάλογοι με τον γέροντα

Κωδικός:
107549
Manufacturer: 
Description: 

Τη διετία 1998-99 η Σοφία Μιχαηλίδη καταπιάστηκε να θυμηθεί και να καταγράψει περιστατικά και κυρίως διαλόγους με κάποιους "δασκάλους", που επηρέασαν το ήθος και το λόγο της λίγης ζωής της. Αυτούς τους "δασκάλους" τους ονομάζει "Γέροντες".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τη διετία 1998-99 η Σοφία Μιχαηλίδη καταπιάστηκε να θυμηθεί και να καταγράψει περιστατικά και κυρίως διαλόγους με κάποιους "δασκάλους", που επηρέασαν το ήθος και το λόγο της λίγης ζωής της. Αυτούς τους "δασκάλους" τους ονομάζει "Γέροντες". Η θεματολογία των διαλόγων είναι ποικίλη και δύσκολα μπορεί ν' αντιληφθεί την όποια μεταξύ τους συνάφεια. Ίσως το μόνο που έχουν κοινό είναι η αγωνιώδης αναζήτηση "εξόδου" απ' τα αδιέξοδα της εποχής μας. Αναζήτηση που συνήθως και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διαλεγομένων, έχει αρνητική κατάληξη.
Publications Date: 
2006
Book pages: 
77
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σοφία Μιχαηλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1963. Ήταν μοναχοπαίδι και μεγάλωσε μέσα σε μια "προστατευτική" οικογένεια. Τελείωσε το Λύκειο με μεγάλη της ανακούφιση και αρνήθηκε να συνεχίσει πανεπιστημιακές σπουδές γιατί φοβόταν την τυποποίηση. Η γνώση-κονσέρβα την τρόμαζε. Ύστερα από κάποιες σύντομες και άγονες καλλιτεχνικές δοκιμές (κινηματογράφος, σκηνοθεσία, ζωγραφική κ.ά.) έκρινε ότι είναι παντελώς ατάλαντη εικαστικά. Από τότε η ζωή της περιορίστηκε στη μελέτη και στα πάσης μορφής μουσικά ακούσματα. Παράλληλα έγραφε ποίηση, δοκίμια, κριτική, χωρίς ποτέ να δοκιμάσει να τα εκδώσει. Μάλλον την εμπόδιζε η κοινωνική δειλία της. Η ζωή της ήταν σύντομη. Πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου 2002. Ήταν 39 ετών. Μετά το θάνατό της η οικογένειά της δώρισε τη συλλογή των βιβλίων της, από 3.000 τίτλους, στη βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ), η οποία ανέλαβε, στη συνέχεια, να δώσει στη δημοσιότητα το ανέκδοτο συγγραφικό έργο της Σοφίας.

Publications Date: 
2006
Book pages: 
77
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο