Product

Διάλογοι περί χαρακτικής και άλλων τινών εκτυπώσεων

Product

Διάλογοι σε μοναστήρι

Διάλογοι σε αναμονή

Κωδικός:
110608
Manufacturer: 
Description: 

Δεύτερο ποιητικό βιβλίο του νέου πατρινού ποιητή Γιάννη Αλεξανδρόπουλου -στενού συνεργάτη του περιοδικού "Μανδραγόρας"-, με κυρίαρχα συστατικά του το λεπτό διαλογικό ύφος, τη διακριτική ανάσα των χρωμάτων, την απαλότητα των εκφράσεων και την ηρεμία μιας πορείας που ο δημιουργός του ακολουθεί νηφάλια, δίχως να διστάζει να αντιτείνει τις ατομικές του διεξόδους. Μια ελεγχόμενη υπερρεαλιστική γραφή, με προσεκτικές διαρθρώσεις των λέξεων-φράσεων που συνθέτουν τα συνήθως σύντομα ποιήματα.

5,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεύτερο ποιητικό βιβλίο του νέου πατρινού ποιητή Γιάννη Αλεξανδρόπουλου -στενού συνεργάτη του περιοδικού "Μανδραγόρας"-, με κυρίαρχα συστατικά του το λεπτό διαλογικό ύφος, τη διακριτική ανάσα των χρωμάτων, την απαλότητα των εκφράσεων και την ηρεμία μιας πορείας που ο δημιουργός του ακολουθεί νηφάλια, δίχως να διστάζει να αντιτείνει τις ατομικές του διεξόδους. Μια ελεγχόμενη υπερρεαλιστική γραφή, με προσεκτικές διαρθρώσεις των λέξεων-φράσεων που συνθέτουν τα συνήθως σύντομα ποιήματα. Με κατακτημένο ένα δικό του, χωρίς ακρότητες, ύφος, το νέο βιβλίο του Γιάννη Αλεξανδρόπουλου αποτελεί συνέχεια της πρώτης του πριν έξι χρόνια ποιητικής απόπειρας, όπως αυτή καταγράφηκε με τη συλλογή "Το στόμα της φάλαινας". "Μανδραγόρας" [Μικρό δείγμα γραφής: ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ρουφιέται από το σκοτάδι Θ' ανασάνεις είπες με του χαμομηλιού το ρίγος Θ' ανοίξεις την αυλόπορτα και μ' ένα χτύπημα στο στήθος τα αγριοπερίστερα θα ελευθερώσεις του πρωινού. ]
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7528-65-4
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη γεννέτειρά του. Η πρώτη του ποιητική συλλογή "Το στόμα της φάλαινας" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μανδραγόρας" το 2000. Ποίησή του παρουσιάστηκε στο 21ο Συμπόσιο Ποίησης στην Πάτρα και συμπεριλήφθηκε στην "Ανθολογία νέων ποιητών" του περιοδικού "Μελωδία" (2000) και στην ανθολογία ποίησης της γενιάς του '90, "Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς", εκδ. "Μανδραγόρας" (2002). Συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7528-65-4
Book pages: 
61
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο