Product

Διαβάζοντας κβαντική φυσική

Product

Διαβάζοντας λογοτεχνία στο σχολείο

Διαβάζοντας Κική Δημουλά

Κωδικός:
62353
Description: 

Στίχοι που έχουν το βάρος χρησμού, λέξεις που ηχούν σαν πυκνές σταγόνες βροχής είναι η ποίηση της Κικής Δημουλά. Μια απλή, ανεπιτήδευτη ποιητική φωνή, μια γνήσια ανθρώπινη φωνή, πικραμένη και σύγχρονη. Αφετηρία της έμπνευσής της η καθημερινότητα και ο άνθρωπος που πορεύεται μόνος. Περπατάει στους δρόμους της πόλης, ακούει τις φωνές γύρω της, νιώθει την αλλαγή των εποχών, γεύεται με όλες τις αισθήσεις της το θαύμα της ζωής και το μετατρέπει σε ποίηση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στίχοι που έχουν το βάρος χρησμού, λέξεις που ηχούν σαν πυκνές σταγόνες βροχής είναι η ποίηση της Κικής Δημουλά. Μια απλή, ανεπιτήδευτη ποιητική φωνή, μια γνήσια ανθρώπινη φωνή, πικραμένη και σύγχρονη. Αφετηρία της έμπνευσής της η καθημερινότητα και ο άνθρωπος που πορεύεται μόνος. Περπατάει στους δρόμους της πόλης, ακούει τις φωνές γύρω της, νιώθει την αλλαγή των εποχών, γεύεται με όλες τις αισθήσεις της το θαύμα της ζωής και το μετατρέπει σε ποίηση. Όσα όμως κινούν την περιέργεια και τη μνήμη της αποτελούν μόνο την επιφάνεια, γιατί στο βάθος με την ποίησή της προσπαθεί να ανιχνεύσει το πάθος που τη διακατέχει για τη ζωή και να αντισταθεί στη φθορά και στο θάνατο. Η μελέτη αυτή δε φιλοδοξεί να εξαντλήσει την ποίηση της Κικής Δημουλά, φιλοδοξεί μόνο να φωτίσει κάποιες πλευρές της και να ανοίξει το δρόμο για μια πιο ουσιαστική επαφή με μια σύγχρονη γυναικεία ποιητική φωνή. Όσο άλλωστε διαβάζει κανείς τα ποιήματά της τόσο ανακαλύπτει νέους, ανεξερεύνητους και ανεξάντλητους θησαυρούς.
Subtitle: 
Μια προσέγγιση στο έργο της
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-393-763-0
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αγάθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο
Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην κλασική φιλολογία στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Είναι αποσπασμένη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στο προσωπικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία για τους φιλόλογους και άρθρα στην αρχαία, νεοελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Έχει γράψει σε συνεργασία το βιβλίο "Διαβάζοντας Κική Δημουλά" (Ελληνικά Γράμματα, 2001). Επίσης: "Λογοτεχνικές διαδρομές: δοκίμια στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία" (Ελληνικά Γράμματα, 2001) και "Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες... Σημειώσεις στο περιθώριο των ποιημάτων που διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές" (Μεταίχμιο, 2006).

Subtitle: 
Μια προσέγγιση στο έργο της
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-393-763-0
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο