Product

Διατροφή και μεταβολισμός

Product

Διατροφή και τέλεια φόρμα

Διατροφή και σκλήρυνση κατά πλάκας

Κωδικός:
108799
Description: 

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μια νευρολογική νόσος που περιβάλλεται από "μυστήριο", για τα ακριβή αίτια εμφάνισης, όσο και για την πορεία εξέλιξής της. Στο βιβλίο αυτό διερευνάται με διεξοδικό τρόπο η σχέση της διατροφής με τη νόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο συσχετίζεται με την αιτιολογία, αλλά και με τη θεραπεία της. Μέσα από την αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων σχετικά με των διατροφικών παραγόντων αναφορικά με τη νόσο, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να παρακάτω ερωτήματα:

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μια νευρολογική νόσος που περιβάλλεται από "μυστήριο", για τα ακριβή αίτια εμφάνισης, όσο και για την πορεία εξέλιξής της. Στο βιβλίο αυτό διερευνάται με διεξοδικό τρόπο η σχέση της διατροφής με τη νόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο συσχετίζεται με την αιτιολογία, αλλά και με τη θεραπεία της. Μέσα από την αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων σχετικά με των διατροφικών παραγόντων αναφορικά με τη νόσο, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να παρακάτω ερωτήματα: -Έχει η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διατροφική αιτιολογία, μπορεί δηλαδή η λανθασμένη διατροφή να δημιουργήσει προδιάθεση ή να προωθήσει την εμφάνισή της; -Υπάρχει συγκεκριμένο προτεινόμενο διαιτολογικό σχήμα, που να έχει αποδείξει ότι εμφανίζει ευεργετική επίδραση τόσο στην ίδια τη νόσο, όσο και στον περιορισμό των συμπτωμάτων της; -Βοηθάει η σωστή διατροφή, και κατά πόσο, στη θεραπεία της νόσου; Μπορεί να συμβάλλει στην καθυστέρηση ή στην ύφεση των συπτωμάτων της; Αν ναι, τότε ποιο είναι το διατροφικό μοντέλο; -Ποια είναι αυτή καθεαυτή η διαιτητική αντιμετώπιση των συνπτωμάτων της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας; Το βιβλίο απευθύνεται σε επιστήμονες - νευρολόγους, διαιτολόγους κλπ, - σε πάσχοντες και στους συγγενείς τους, αλλά και σε άτομα που απλά και μόνο ενδιαφέρονται για την πρόληψη της νόσου.
Subtitle: 
M. S. : Πολλαπλή σκλήρυνση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8071-47-Χ
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης είναι πανελληνίως γνωστός Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος PhD, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Αθλητική Διατροφή", έχει μετεκπαιδευθεί στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων στο Boston Medical Center των ΗΠΑ και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το επαγγελματικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διαφόρων διαταραχών του ανοσοποιητικού. Είναι o πρώτος διαιτολόγος στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζοντας το μοντέλο της Αντιοξειδωτικής Διατροφής ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity).
Το συγγραφικό έργο του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη είναι ιδιαιτέρως πλούσιο. Έχει συγγράψει 24 βιβλία, έχει συμμετάσχει σε άλλα 3 διαφόρων Ελλήνων συγγραφέων και έχει επιμεληθεί επιστημονικά 3 ακόμη συγγράμματα ξένων δημιουργών. Περισσότερα από 200.000 αντίτυπα του συνολικού συγγραφικού του έργου έχουν διατεθεί στο αναγνωστικό κοινό. Επιστημονικά άρθρα (papers) του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε ελληνικές εφημερίδες.
Είναι διευθυντής των portals: Logodiatrofis.gr, Activekids.gr και Care24.gr. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Subtitle: 
M. S. : Πολλαπλή σκλήρυνση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8071-47-Χ
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο