Product

Διατροφικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους

Product

Διατροφική αγωγή και βοτανολογία

Διατροφική αγωγή

Κωδικός:
125883
Description: 

Η εκβιομηχανοποίηση, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η πρόοδος των επιστημών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, έφεραν αναπόφευκτες αλλαγές στο σύγχρονο τρόπο ζωής, στο προσδόκιμο επιβίωσης, στην εξάλειψη ασθενειών του παρελθόντος αλλά και στην εμφάνιση νέων. Σήμερα, τα χρόνια νοσήματα, ή όπως είναι αλλιώς γνωστά με τον όρο νοσήματα φθοράς αποτελούν την κύρια αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και έχουν τις ρίζες τους στις καθημερινές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου και στον τρόπο ζωής του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εκβιομηχανοποίηση, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η πρόοδος των επιστημών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, έφεραν αναπόφευκτες αλλαγές στο σύγχρονο τρόπο ζωής, στο προσδόκιμο επιβίωσης, στην εξάλειψη ασθενειών του παρελθόντος αλλά και στην εμφάνιση νέων. Σήμερα, τα χρόνια νοσήματα, ή όπως είναι αλλιώς γνωστά με τον όρο νοσήματα φθοράς αποτελούν την κύρια αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και έχουν τις ρίζες τους στις καθημερινές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου και στον τρόπο ζωής του. Η ίδια η αιτιοπαθογένεια και η εξέλιξη αυτών των ασθενειών έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη της πρόληψης αλλά και της εκπαίδευσης του ευρύτερου πληθυσμού σε θέματα που άπτονται των καθημερινών τους συμπεριφορών και σχετίζονται με την υγεία. Αυτό κατ'επέκταση, γέννησε μία σειρά νέων επιστημονικών ειδικοτήτων όπως αυτή της αγωγής & προαγωγής της υγείας. [...] Σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι η εξοικείωση του αναγνώστη τόσο με τους παραπάνω παράγοντες αλλά και με τις βασικότερες θεωρίες στον τομέα της αγωγής και προαγωγής της υγείας. Η εξέλιξη αυτών των θεωριών, τα βήματα υλοποίησης τους καθώς και ενδεικτικές εφαρμογές αυτών παρουσιάζονται στα κεφάλαια που ακολουθούν. Παράλληλα με την παρουσίαση και ανάλυση των θεωριών γίνεται και εκτενής αναφορά στα "πρότυπα" σχεδιασμού προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας. Σε αντίθεση με τον όρο θεωρία, ο όρος "πρότυπο" υποδηλώνει κάτι πιο πρακτικό και ουσιαστικά είναι ο οδηγός σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης προγραμμάτων αγωγής & προαγωγής της υγείας. Τέλος το παρόν σύγγραμμα κλείνει με μια ανασκόπηση των πιο γνωστών και επιτυχημένων προγραμμάτων στην κοινότητα και το σχολικό περιβάλλον καθώς και μια εκτενή αναφορά στο θεσμό του υπεύθυνου αγωγής υγείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Από τη θεωρία στην πράξη: Θεωρίες και μοντέλα αγωγής και προαγωγής της υγείας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-399-580-0
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Δρ Γιάννης Μανιός είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με πολυετή ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία εστιάζοντας τόσο στην αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης του πληθυσμού, όσο και σε παρεμβάσεις διατροφής και σωματικής άσκησης για τη διαχείριση του σωματικού βάρους και τη βελτίωση δεικτών υγείας σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 163 πρωτότυπων ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, στην επιμέλεια και συγγραφή δύο ακαδημαϊκών εγχειριδίων και έχει λάβει 7 βραβεία για το επιστημονικό του έργο από ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Subtitle: 
Από τη θεωρία στην πράξη: Θεωρίες και μοντέλα αγωγής και προαγωγής της υγείας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-399-580-0
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο