Product

Διδακτική του γλωσσικού μαθήματος

Product

Διδακτική του μαθήματος των θρησκευτικών

Διδακτική του θεάτρου

Κωδικός:
20746
Manufacturer: 
Description: 

Η εισαγωγή του Θεάτρου στο σχολείο και η θέσπιση ειδικού μαθήματος διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί μια νέα πραγματικότητα που ανανεώνει δημιουργικά το Πρόγραμμα Σπουδών στο σχολείο. Για την πετυχημένη όμως ένταξη του νέου γνωστικού αντικειμένου στο curriculum των διδασκομένων μαθημάτων, απαιτείται (εκτός των άλλων) και η δημιουργία μιας ειδικής μεθόδου διδασκαλίας.

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εισαγωγή του Θεάτρου στο σχολείο και η θέσπιση ειδικού μαθήματος διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί μια νέα πραγματικότητα που ανανεώνει δημιουργικά το Πρόγραμμα Σπουδών στο σχολείο. Για την πετυχημένη όμως ένταξη του νέου γνωστικού αντικειμένου στο curriculum των διδασκομένων μαθημάτων, απαιτείται (εκτός των άλλων) και η δημιουργία μιας ειδικής μεθόδου διδασκαλίας. Στηριγμένοι στη Διδακτική του Θεάτρου, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που θα κληθούν να διδάξουν θέατρο στους μαθητές θα έχουν το βασικό μεθοδολογικό βοήθημα για να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές απαιτήσεις και τις ποικίλες παραμέτρους του νέου ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν. Αυτή την προβληματική παρουσιάζει, αυτές τις παραμέτρους αναλύει, αυτά τα δεδομένα πραγματεύεται η συγκεκριμένη μελέτη, η συγγραφή της οποίας προέκυψε από τη μακρόχρονη εμπειρία που αποκτήθηκε στα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και την κωδικοποίηση των αιτημάτων και των αναγκών του κλάδου.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7643-98-4
Book pages: 
282
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θόδωρος Γραμματάς γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1951. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Θεατρολογία στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Paris III, Paris X και την Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Paris X το 1979 με θέμα διατριβής "La notion de liberte chez Nikos Kazantzakis". Από το 1994 είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο Νεοελληνικό Θέατρο και Πολιτισμός. Τομέας των ερευνητικών και διδακτικών ενδιαφερόντων του το νεοελληνικό θέατρο, η συγκριτική θεατρολογία, η κοινωνιολογία και η σημειολογία του θεάτρου, το θέατρο για παιδιά και νέους, το θέατρο στην εκπαίδευση. Είναι μέλος του International Biographical Centre του Κέιμπριτζ και του American Biographical Institute, και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Νίκου Καζαντζάκη (1991).

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7643-98-4
Book pages: 
282
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο