Product

Διεπαγγελματική συμβουλευτική

Product

Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη μουσειακή αγωγή

Διεπαφή χρήστη - υπολογιστή

Κωδικός:
114220
Description: 

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και διεπιστημονικό γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής, που αφορά τη διεπαφή χρήστη - υπολογιστή.
Η προσέγγιση που ακολουθείται και η θεματολογία του βιβλίου αποσκοπούν στη θεωρητική, μεθοδολογική και πρακτική κατάρτιση του μηχανικού Πληροφορικής, που καλείται να συνεισφέρει στο σχεδιασμό, την κατασκευή, και την αξιολόγηση διεπαφών χρήστη, στο πλαίσιο ανάπτυξης σύγχρονων διαδραστικών συστημάτων και υπηρεσιών.

38,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και διεπιστημονικό γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής, που αφορά τη διεπαφή χρήστη - υπολογιστή. Η προσέγγιση που ακολουθείται και η θεματολογία του βιβλίου αποσκοπούν στη θεωρητική, μεθοδολογική και πρακτική κατάρτιση του μηχανικού Πληροφορικής, που καλείται να συνεισφέρει στο σχεδιασμό, την κατασκευή, και την αξιολόγηση διεπαφών χρήστη, στο πλαίσιο ανάπτυξης σύγχρονων διαδραστικών συστημάτων και υπηρεσιών. Ο στόχος αυτός πρακτικά μεταφράζεται σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σχεδίασης ως κυρίαρχης προσέγγισης στην ανάπτυξη διεπαφών χρήστη. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, με πληθώρα αναφορών σε υλοποιημένα παραδείγματα, σε προτεινόμενες εργαστηριακές ασκήσεις, σε τρέχοντα θέματα έρευνας και ανάπτυξης, και με επίκαιρη βιβλιογραφία για την περαιτέρω κατάρτιση και εξοικείωση του αναγνώστη. Μεταξύ άλλων το βιβλίο: - Εισάγει τον αναγνώστη στο αντικείμενο της επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή (ΕΑΥ), παρουσιάζοντας τις στοιχειώδεις έννοιες που απαιτούνται για μια εμπεριστατωμένη μελέτη. - Περιγράφει τη θεωρητική βάση του γνωστικού αντικειμένου, με αναφορά τόσο σε κλασικές ερωτήσεις (π.χ. εργονομική προσέγγιση, γνωστική ψυχολογία, γνωσιακή επιστήμη), όσο και σε αναδυόμενα θεωρητικά πλαίσια αναφοράς (π.χ. κατανεμημένα γνωσιακά μοντέλα, θεωρία εγκαθιδρυμένης δράσης, θεωρία δραστηριότητας, θεωρία «δια λόγου» δράσεων κ.ά.). - Αναλύει τη μεθοδολογία ανάπτυξης διαδραστικών συστημάτων με έμφαση στην ανθρωποκεντρική σχεδίαση και τις παραλλαγές της βασικής προσέγγισης (π.χ. σχεδιασμός βάσει σεναρίων). - Αναφέρεται εκτενώς στη μηχανική των διεπαφών, παρουσιάζοντας τεχνικές και εργαλεία ανάπτυξης πρωτοτύπων, αρχιτεκτονικές διεπαφών, εργαλεία ανάπτυξης κλασικών γραφικών διεπαφών, διεπαφών διαδικτύου, διεπαφών πολλαπλής πλατφόρμας κ.λπ. - Αναφέρεται στη δεσπόζουσα αντίληψη για την τεχνολογία ευχρηστίας και αναλύει τις επικρατέστερες τεχνικές που την υποστηρίζουν.
Subtitle: 
Μια σύγχρονη προσέγγιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-209-975-5
Book pages: 
544
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Δημοσθένης Ακουμιανάκης πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια του Huddersfield (προπτυχιακές σπουδές) και Kent at Canterbury (μεταπτυχιακές σπουδές). Η πτυχιακή του εργασία βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της ΙΒΜ. Τόσο ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όσο και η διδακτορική διατριβή του συγγραφέα αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα του γνωστικού αντικειμένου της Επικοινωνίας Ανθρώπου - Υπολογιστή. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων στο τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων της Εταιρείας Co-operative Wholesale Society με έδρα το Manchester, ως μηχανικός λογισμικού και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων (ΕΠΠ) του ΤΕΙ Κρήτης και ως μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 2005 ο συγγραφέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Subtitle: 
Μια σύγχρονη προσέγγιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-209-975-5
Book pages: 
544
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο