Product

Διερμηνέας ασθενειών

Product

Δίεση σε κλίμακα σκοτεινή

Διερχόμενοι δια του ναού

Κωδικός:
149187
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο περιέχει σειρά μαθημάτων όπου γίνεται έκθεση των όρων της πίστεως και των τρόπων που οι πιστοί οδεύουν προς τη θεογνωσία. Οι όροι αυτοί δεν εκτίθενται κατά τρόπο συστηματικό, όπως κάνουμε στη λεγόμενη ακαδημαϊκή θεολογία, δηλαδή με διαδοχή θεμάτων όπως είναι η θεολογία, η χριστολογία, η σωτηριολογία κλπ., αλλά μ' έναν τρόπο εποπτικό, όπως αντιλαμβανόμαστε τα στοιχεία της πίστεως να μας αποκαλύπτονται βαδίζοντας σ' έναν ορθόδοξο ναό, από τη δύση προς την ανατολή, από την αυλή του μέχρι το ιερό Βήμα.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο περιέχει σειρά μαθημάτων όπου γίνεται έκθεση των όρων της πίστεως και των τρόπων που οι πιστοί οδεύουν προς τη θεογνωσία. Οι όροι αυτοί δεν εκτίθενται κατά τρόπο συστηματικό, όπως κάνουμε στη λεγόμενη ακαδημαϊκή θεολογία, δηλαδή με διαδοχή θεμάτων όπως είναι η θεολογία, η χριστολογία, η σωτηριολογία κλπ., αλλά μ' έναν τρόπο εποπτικό, όπως αντιλαμβανόμαστε τα στοιχεία της πίστεως να μας αποκαλύπτονται βαδίζοντας σ' έναν ορθόδοξο ναό, από τη δύση προς την ανατολή, από την αυλή του μέχρι το ιερό Βήμα. Κάθε μέρος του ναού παραπέμπει ή υπενθυμίζει ορισμένα στοιχεία της πίστεως. Το κύριο στοιχείο των μαθημάτων είναι να υπενθυμίσουν και να διασαφηνίσουν τους όρους της πίστεως. Δηλαδή κατ' ουσίαν να σχολιάσουν και να ερμηνεύσουν το "τι" της Εκκλησίας - τι είναι η Εκκλησία. Αλλά επίσης και να περιγράψουν το "πως" της Εκκλησίας - πως η Εκκλησία πορεύεται μέσα στην ιστορία. Έχουν λοιπόν χαρακτήρα κατηχήσεως, ή, με απλούστερα λόγια, είναι μια κατήχηση για ενηλίκους.
Subtitle: 
Μαθήματα κατήχησης για ενηλίκους
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-353-150-2
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα (Καισαριανή) το 1944 από μικρασιάτες γονείς. Τέλειωσε τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως θεολόγος στη Μέση Εκπαίδευση από το 1969 μέχρι το 1989. Υπήρξε μέλος της ομάδας που εξέδιδε το περιοδικό "Σύνορο" (1964-1967). Από το 1982 μέχρι το 1989 υπήρξε βασικός συνεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ "Σήμερα είναι Κυριακή". Το 1978 ξεκίνησε την έκδοση των "Απάντων" του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, ιδρύοντας τον εκδοτικό οίκο "Δόμος", τον οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Το 1986 ίδρυσε σεμινάριο με τον τίτλο "Θεολογικό εργαστήριο", στο οποίο παραδίδει μαθήματα θεολογίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Είναι πατέρας τριών παιδιών.

Subtitle: 
Μαθήματα κατήχησης για ενηλίκους
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-353-150-2
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο