Product

Διονύσιος Σολωμός

Product

Διονύσιος Σολωμός

Διονύσιος Σολωμός

Κωδικός:
118942
Manufacturer: 
Description: 

Το θέμα Σολωμός είναι, βεβαίως, ανεξάντλητο, παρά το γεγονός ότι σπουδαίοι διανοητές, σχολιαστές, λογοτέχνες ασχολήθηκαν με τη μελέτη του. Και ήταν φυσικό να συμβεί αυτό, αφού, στο πρόσωπο του ζακυνθινού ψάλτη, η γνήσια ποιητική μούσα ξαναγύριζε στην Ελλάδα ύστερα από απουσία πολλών χρόνων και μάλιστα σε μια κρίσιμη για το Έθνος στιγμή της ιστορίας της, τις μεγάλες δηλαδή προσπάθειες για αποκατάσταση ελευθερίας.

14,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το θέμα Σολωμός είναι, βεβαίως, ανεξάντλητο, παρά το γεγονός ότι σπουδαίοι διανοητές, σχολιαστές, λογοτέχνες ασχολήθηκαν με τη μελέτη του. Και ήταν φυσικό να συμβεί αυτό, αφού, στο πρόσωπο του ζακυνθινού ψάλτη, η γνήσια ποιητική μούσα ξαναγύριζε στην Ελλάδα ύστερα από απουσία πολλών χρόνων και μάλιστα σε μια κρίσιμη για το Έθνος στιγμή της ιστορίας της, τις μεγάλες δηλαδή προσπάθειες για αποκατάσταση ελευθερίας. Στο σκοπό αυτό ο Σολωμός προσέφερε όλον τον πενυματικό του εαυτό, την ξεχωριστή και καθ' όλα ελληνική καρδιά του όπως ο ίδιος βεβαίωνε, που με τους ισχυρούς, λυρικούς, εθνικούς αγωνιστικούς παλμούς της και με ευγενή καρπό του τον ποιητικό του λόγο αναδείχθηκε σε εθνικόν οδηγητή.
Subtitle: 
Ο εθνικός ποιητής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-54-Χ
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
21χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαρίλαος Μηχιώτης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Φθιώτιδας (1914). Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος (μέλος της τότε Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου) και ως μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης (1941-1944). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, βραβευθείς με το Γρυπάρειο Έπαθλο Ποίησης (1976). Ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Κασταλία" και χρημάτισε Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εκδοτών Βιβλιοπωλών. Πήρε μέρος στον πόλεμο 1940-41 και στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (καπετάνιος συντάγματος). Υπέστη διωγμούς και δεινοπάθησε σε πολυετή εγκλεισμό σε στρατόπεδα εξορίστων.

Subtitle: 
Ο εθνικός ποιητής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7560-54-Χ
Book pages: 
245
Book Dimensions: 
21χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο