Product

Διπλωματία του ανέφικτου

Product

Διπλωματικές εργασίες 2001

Διπλωματία του επείγοντος

Κωδικός:
106878
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στη "Διπλωματία του επείγοντος" ο συγγραφέας αφού δώσει το λόγο σε μιαν απροκατάληπτη φωνή της άλλης όχθης, αποφασίζει με σαφήνεια, τόλμη και απόλυτη γνώση των πραγματικών περιστατικών, να καταγράψει τη δική του εμπειρία, σε μια εποχή πιο δύσκολη από εκείνη της κρίσης, δηλ. σε μια εποχή ανάρρωσης.
Κι αισθάνθηκα ιδιαίτερα ευτυχής που διαβάζοντας το κείμενο του, επεσήμανα πως διατηρεί ένα ευαίσθητο και χωρίς συνθηκολόγηση βλέμμα, απέναντι στα στερεότυπα της χώρας την οποία υπηρετεί και της χώρας όπου κλήθηκε να υπηρετήσει.

11,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στη "Διπλωματία του επείγοντος" ο συγγραφέας αφού δώσει το λόγο σε μιαν απροκατάληπτη φωνή της άλλης όχθης, αποφασίζει με σαφήνεια, τόλμη και απόλυτη γνώση των πραγματικών περιστατικών, να καταγράψει τη δική του εμπειρία, σε μια εποχή πιο δύσκολη από εκείνη της κρίσης, δηλ. σε μια εποχή ανάρρωσης. Κι αισθάνθηκα ιδιαίτερα ευτυχής που διαβάζοντας το κείμενο του, επεσήμανα πως διατηρεί ένα ευαίσθητο και χωρίς συνθηκολόγηση βλέμμα, απέναντι στα στερεότυπα της χώρας την οποία υπηρετεί και της χώρας όπου κλήθηκε να υπηρετήσει. Η "Διπλωματία του επείγοντος" είναι μια κατάθεση πρωτίστως ψυχής, όπου λέγονται όσα διαφεύγουν από τα ΜΜΕ κι από τις εμπλεκόμενες πλευρές. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Κόσσοβο: Ανάμεσα στο μίσος και στο φόβο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8260-98-1
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και είναι εν ενεργεία διπλωματικός με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄. Έχει υπηρετήσει ως Πρόξενος στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης, ως Πολιτικός Σύμβουλος στην Πρεσβεία Παρισίων, ως πρώτος χρονικά επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας (Κόσοβο), καθώς και στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Πολιτικής της Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), στις Βρυξέλλες, αρμόδιος για την αμυντική συνεργασία του Οργανισμού αυτού με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Subtitle: 
Κόσσοβο: Ανάμεσα στο μίσος και στο φόβο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8260-98-1
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Πάτρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο