Product

Δωδεκάτη νύχτα ή Ό,τι προτιμάτε

Product

Δωδώνη

Δωδώνη

Κωδικός:
101508
Description: 

Η μελέτη αυτή χωρίζεται σε οκτώ κεφάλαια. Στo πρώτο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή και ο χαρακτηρισμός της επιγραφής από το περιεχόμενό της και μια συνοπτική αξιολόγηση της. Στο δεύτερο κεφάλαιο επιχειρείται η περιγραφή και η διερεύνηση των γραμμάτων της επιγραφής σε σχέση και σύγκριση με τα άλλα γράμματα της επιγραφής, καθώς και με όμοια γράμματα άλλων επιγραφών και επισημαίνονται κάθε φορά οι αποκλίσεις των διαφόρων γραμμάτων έτσι, ώστε να γίνεται φανερή η διαφορά τους. Στό τρίτο κεφάλαιο σημειώνεται η αποκατάσταση και γίνεται ο σχολιασμός των ονομάτων της επιγραφής.

10,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη αυτή χωρίζεται σε οκτώ κεφάλαια. Στo πρώτο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή και ο χαρακτηρισμός της επιγραφής από το περιεχόμενό της και μια συνοπτική αξιολόγηση της. Στο δεύτερο κεφάλαιο επιχειρείται η περιγραφή και η διερεύνηση των γραμμάτων της επιγραφής σε σχέση και σύγκριση με τα άλλα γράμματα της επιγραφής, καθώς και με όμοια γράμματα άλλων επιγραφών και επισημαίνονται κάθε φορά οι αποκλίσεις των διαφόρων γραμμάτων έτσι, ώστε να γίνεται φανερή η διαφορά τους. Στό τρίτο κεφάλαιο σημειώνεται η αποκατάσταση και γίνεται ο σχολιασμός των ονομάτων της επιγραφής. Αναφέρεται η μέθοδος ή το "σκεπτικό" με βάση το οποίο έγιναν οι αποκαταστάσεις και διευκρινίζονται δύσκολα ζητήματα, που συνδέονται με λέξεις (;) και ονόματα. Το τέταρτο κεφάλαιο αφιερώνεται στη φράση "κεφάλωμα των πάντων", με την οποία κατακλείεται ο μακρός κατάλογος των ονομάτων των δύο πλευρών και των τεσσάρων στηλών και διασαφηνίζονται οι διάφορες σημασίες της λέξεως "κεφάλωμα", ανάλογα με το αντικείμενο της αναφοράς της. Έτσι επιτυγχάνεται για πρώτη φορά μια συνολική θεώρηση των επιγραφικών περιπτώσεων, που αναφέρουν αυτή τη λέξη, για να καταλήξουμε στην εξήγηση της λέξεως, που βγαίνει από τη λογική επεξεργασία της φράσεως της επιγραφής μας. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τα αριθμητικά και χρηματικά σύμβολα και για τον τρόπο αριθμήσεως, με τα ποικίλα επιμέρους ζητήματα, που δημιουργούνται στην προσπάθεια εξήγησής τους. Μερικά από αυτά τα σύμβολα δεν μπορέσαμε να βρούμε πουθενά αλλού και, όπως φαίνεται, συναντώνται για πρώτη φορά στην επιγραφή μας. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου
Subtitle: 
Συμβολή Ηπειρωτών στην ανοικοδόμηση κτισμάτων του Ιερού της Δωδώνης (μετά το 219 π.Χ.): Ανέκδοτη επιγραφή από τη Δωδώνη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1753-Χ
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Ιω. Αντωνίου, μεταφραστής της "Ελληνικής επιγραφικής" του G. Klaffenbach, γεννήθηκε στην Κερατέα Αττικής. Είναι πτυχιούχος θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της φιλολογίας (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) του ίδιου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή ΙΙ του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (1990) από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 1999 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής αρχαίας ελληνικής ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο οποίο συνεχίζει να εργάζεται.

Subtitle: 
Συμβολή Ηπειρωτών στην ανοικοδόμηση κτισμάτων του Ιερού της Δωδώνης (μετά το 219 π.Χ.): Ανέκδοτη επιγραφή από τη Δωδώνη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1753-Χ
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο