Product

Εγκαταστάσεις ψύξης

Product

Εγκατάσταση και χρήση λειτουργικών συστημάτων

Εγκατάσταση και παρουσία Σλάβων στη Βυζαντινή Μ. Ασία

Κωδικός:
119449
Description: 

Η εργασία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης του θέματος: "Εγκατάσταση και παρουσία Σλάβων στη Βυζαντινή Μ. Ασία". Απ' την άποψη της θεματικής του ανήκει τόσο στην Εσωτερική Βυζαντινή Ιστορία όσο και στην Ιστορία των Σλάβων εντός των ορίων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πολυεθνική εξαρχής, όπως η ρωμαϊκή απ' την οποία προέκυψε, συνέχισε την πολιτική της Ρώμης απέναντι στους ξένους λαούς: αντιμετώπιζε με όπλα εκείνους που έρχονται ως επιδρομείς με σκοπό τη λαφυραγωγία ή ως κατακτητές.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εργασία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης του θέματος: "Εγκατάσταση και παρουσία Σλάβων στη Βυζαντινή Μ. Ασία". Απ' την άποψη της θεματικής του ανήκει τόσο στην Εσωτερική Βυζαντινή Ιστορία όσο και στην Ιστορία των Σλάβων εντός των ορίων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πολυεθνική εξαρχής, όπως η ρωμαϊκή απ' την οποία προέκυψε, συνέχισε την πολιτική της Ρώμης απέναντι στους ξένους λαούς: αντιμετώπιζε με όπλα εκείνους που έρχονται ως επιδρομείς με σκοπό τη λαφυραγωγία ή ως κατακτητές. Αντίθετα όμως, όχι μόνο ανεχόταν, αλλά και ευνοούσε την εγκατάσταση ξένων εθνοτήτων και εποίκων στα εδάφη της, διενεργώντας πολλές φορές η ίδια τέτοιους εποικισμούς, όταν έκρινε ότι το μέτρο αυτό ήταν ωφέλιμο, από διάφορες απόψεις, γι' αυτήν.
Subtitle: 
Απ' τον 7ο ως τον 10ο αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92360-2-2
Book pages: 
147
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αμαλία Κ. Ηλιάδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1967. Είναι φιλόλογος - ιστορικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Βυζαντινής Ιστορίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση από το 1992. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και τη ζωγραφική.

Subtitle: 
Απ' τον 7ο ως τον 10ο αιώνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92360-2-2
Book pages: 
147
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο