Product

Εγχειρίδιο της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας

Product

Εγχειρίδιο της ψυχής

Εγχειρίδιο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής

Κωδικός:
129293
Description: 

Ο συστημικός τρόπος σκέψης έχει εξαπλωθεί πέρα από την οικογενειακή θεραπεία και σε άλλα πεδία εφαρμογής: σε άλλες μορφές θεραπείας (ατομική, ομαδική, ζευγαριών), στη συμβουλευτική, την εποπτεία, την ανάπτυξη οργανισμών, την ιατρική, την κοινωνική εργασία, καθώς και τη διοίκηση επιχειρήσεων και τη συμβουλευτική στην πολιτική.

25,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συστημικός τρόπος σκέψης έχει εξαπλωθεί πέρα από την οικογενειακή θεραπεία και σε άλλα πεδία εφαρμογής: σε άλλες μορφές θεραπείας (ατομική, ομαδική, ζευγαριών), στη συμβουλευτική, την εποπτεία, την ανάπτυξη οργανισμών, την ιατρική, την κοινωνική εργασία, καθώς και τη διοίκηση επιχειρήσεων και τη συμβουλευτική στην πολιτική. Το βιβλίο αυτό εξοικειώνει τον αναγνώστη με τη συστημική προσέγγιση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι γραμμένο με τρόπο παραστατικό, με κριτική διάθεση, αλλά και χιούμορ. Παρουσιάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο τα θεωρητικά μοντέλα, η μεθοδολογία και τα πεδία εφαρμογής της συστημικής θεραπείας. Μέσα από την περιγραφή κλινικών περιπτώσεων γίνονται κατανοητές οι συστημικές έννοιες και επιτυγχάνεται η συνεχής σύνδεση θεωρίας και πρακτικής. Δεν παραλείπεται η αναφορά σε διαφορές και αντιπαραθέσεις, καθώς και στις έρευνες για την αποτελεσματικότητα της συστημικής θεραπείας. Προσφέρεται τόσο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει μια γενική εικόνα της συστημικής προσέγγισης, όσο και για κάποιον που θέλει να αποκτήσει εμπεριστατωμένη γνώση. Έχει το πλεονέκτημα ότι τα επιμέρους κεφάλαια μπορούν να διαβαστούν το ένα ανεξάρτητα από το άλλο. Στη Γερμανία το βιβλίο αυτό αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία και συμβουλευτική. Από το 1996 που πρωτοκυκλοφόρησε έχει επανεκδοθεί εννέα φορές. Ο πρωτοπόρος της οικογενειακής θεραπείας και καταξιωμένος στον ευρωπαϊκό χώρο καθηγητής Helm Stierlin το έχει χαρακτηρίσει μοναδικό στο είδος του.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-12-1669-3
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Arist Von Schlippe είναι ψυχολόγος. Διατελεί καθηγητής ψυχολογίας στην έδρα "Διοίκηση και δυναμική οικογενειακών επιχειρήσεων" του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Βίττεν-Χέρντεκε. Είχε εργαστεί 23 χρόνια στον τομέα κλινικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Οσναμπρούκ. Είναι εκπαιδευτής στη συστημική θεραπεία, την εποπτεία και το coaching (πρώην πρόεδρος της γερμανικής Συστημικής Εταιρίας, SG) και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας του Βάινχαϊμ. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-12-1669-3
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο