Product

Εδεσματολόγιον Βλάχων

Product

Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας

Εδεσματολόγιον Ηπείρου

Κωδικός:
78747
Description: 

Το Εδεσματολόγιον Ηπείρου δεν είναι ένα απλό "ακαδημαϊκό" συνταγολόγιο, αλλά το αποτέλεσμα επιτόπιας έρευνας που κράτησε αρκετά χρόνια. Ντόπιες συνταγές παρουσιάζονται με άμεσο και απλό τρόπο αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδικότητα των πιάτων, το πάθος για τη μαγειρική τέχνη, τον πλούτο των γεύσεων και των αρωμάτων, που διακρίνουν την ηπειρωτική κουζίνα. Όχι μόνο γιατί η ηπειρωτική μαγειρική είναι για την ελληνική μαγειρική ό,τι και η Ήπειρος για την Ελλάδα, το λίκνο της, αλλά και γιατί η μαγειρική είναι συνάμα ιστορία και πολιτισμός...

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Εδεσματολόγιον Ηπείρου δεν είναι ένα απλό "ακαδημαϊκό" συνταγολόγιο, αλλά το αποτέλεσμα επιτόπιας έρευνας που κράτησε αρκετά χρόνια. Ντόπιες συνταγές παρουσιάζονται με άμεσο και απλό τρόπο αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδικότητα των πιάτων, το πάθος για τη μαγειρική τέχνη, τον πλούτο των γεύσεων και των αρωμάτων, που διακρίνουν την ηπειρωτική κουζίνα. Όχι μόνο γιατί η ηπειρωτική μαγειρική είναι για την ελληνική μαγειρική ό,τι και η Ήπειρος για την Ελλάδα, το λίκνο της, αλλά και γιατί η μαγειρική είναι συνάμα ιστορία και πολιτισμός...
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-478-9
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
23χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Α. Γιώτης, δημοσιογράφος, γαστρονόμος, σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου του "Αθήνα 9.84" και στη συνέχεια δεκάδων άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξετέλεσε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε Σαχάρα, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Αφρική, Γαλλία και Ελλάδα. Κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας έχει δημοσιεύσει συγγράμματα καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Δίδαξε Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας είχε συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου 2011 στα πενήντα οχτώ του χρόνια.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-478-9
Book pages: 
178
Book Dimensions: 
23χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο