Product

Ειδικά θέματα οργάνωσης - διοίκησης - ηγεσίας για στελέχη σωμάτων ασφαλείας

Product

Ειδικά θέματα ρυθμιστικής πολιτικής

Ειδικά θέματα ποιότητας

Κωδικός:
136461
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο προσεγγίζονται επιλεγμένα θέματα ποιότητας με τρόπο που εξυπηρετείται μια μάλλον ολιστική προσέγγιση στη μάθηση, στην έρευνα και στην εφαρμογή.

Στην αρχή, αποσαφηνίζεται το πλαίσιο μάρκετινγκ στο οποίο τοποθετούνται τα επιχειρησιακά πεδία της ποιότητας.

Με παραδείγματα από το χώρο της γεωργίας και των τροφίμων, παρουσιάζονται θεωρητικές προσεγγίσεις που συνδέουν τη διαμόρφωση, τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας, σε επίπεδο επιχείρησης, με τις στρατηγικές επιλογές.

24,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο προσεγγίζονται επιλεγμένα θέματα ποιότητας με τρόπο που εξυπηρετείται μια μάλλον ολιστική προσέγγιση στη μάθηση, στην έρευνα και στην εφαρμογή. Στην αρχή, αποσαφηνίζεται το πλαίσιο μάρκετινγκ στο οποίο τοποθετούνται τα επιχειρησιακά πεδία της ποιότητας. Με παραδείγματα από το χώρο της γεωργίας και των τροφίμων, παρουσιάζονται θεωρητικές προσεγγίσεις που συνδέουν τη διαμόρφωση, τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας, σε επίπεδο επιχείρησης, με τις στρατηγικές επιλογές. Παρατίθενται τα σπουδαιότερα πρότυπα συστημάτων ποιότητας, καθώς και οι μέθοδοι, οι τεχνικές και οι διαδικασίες Διαχείρισης της Ποιότητας, Πιστοποίησης Συστημάτων και Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Η παρουσίαση επικεντρώνεται σε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά για την ελληνική γεωργική πραγματικότητα. Παρουσιάζονται επίσης μεθοδολογίες που συνεισφέρουν στην εκτίμηση της οικονομικότητας των βελτιωτικών επιλογών της επιχείρησης και ορισμένοι βασικοί χειρισμοί της ποιότητας σε επίπεδο αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης. Στο τέλος, παρατίθενται εφαρμογές επιλεγμένων συστημάτων ποιότητας στη γεωργία και στα τρόφιμα.
Subtitle: 
Εφαρμογές στη γεωργία και στα τρόφιμα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-456-116-2
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεωπόνος, με διπλή μεταπτυχιακή ειδίκευση -τεχνική και οικονομική- Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ.
Είναι καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (μετονομασία σε Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών).
Διδάσκει τα αντικείμενα «Αγροτικό Μάρκετινγκ», «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας» και «Τυποποίηση Γεωργικών Προϊόντων».
Συμπληρώνοντας 30 έτη διδακτικής, ερευνητικής και επαγγελματικής ενασχόλησης σε διάφορους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
Έχει συγγράψει κεφάλαια σε διδακτικά εγχειρίδια Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: Food Control, Agricultural Economics Review, Journal of Food -Agriculture and Environment, Business Strategy and the Environment, Journal of Food Distribution Research, Journal of Global Business Advancement, New Medit, Agricoltura Mediterranea.
Πολλά άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευθεί σε ελληνικά ερευνητικά, επιστημονικά και ενημερωτικά περιοδικά, ενώ έχει πλήθος εισηγήσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Subtitle: 
Εφαρμογές στη γεωργία και στα τρόφιμα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-456-116-2
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο