Product

Εις μνημόσυνον

Product

Εις πάσαν την γην

Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί γλώσσης

Κωδικός:
75905
Manufacturer: 
Description: 

Η ιερή αγανάκτηση για την πρόταση της επιτρόπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Διαμαντοπούλου, να καθιερωθεί η Αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος, υπήρξε η αφορμή της συγγραφής αυτού του βιβλίου.
Η επιστημονική ακρίβεια των χρησιμοποιουμένων επιχειρημάτων είναι αυτή που το χαρακτηρίζει.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η ιερή αγανάκτηση για την πρόταση της επιτρόπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Διαμαντοπούλου, να καθιερωθεί η Αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος, υπήρξε η αφορμή της συγγραφής αυτού του βιβλίου. Η επιστημονική ακρίβεια των χρησιμοποιουμένων επιχειρημάτων είναι αυτή που το χαρακτηρίζει. Μέσα από το υπέροχο ταξίδι στην Ελληνική γλώσσα, που κάνουμε με οδηγό τον καθηγητή Φιλολογίας και Ιστορικό ερευνητή κ. Αντώνιο Αντωνάκο, γνωρίζουμε τις μοναδικές ιδιότητές της και κατανοούμε διάφορα σημαντικά γλωσσικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ή ήταν άγνωστα ή περνούσαν απαρατήρητα. Είναι ένα χρήσιμο πνευματικό πολεμοφόδιο για τα όπλα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δολιοφθορέων της Ελληνικής γλώσσης. Είναι απαραίτητο στον μαθητή, τον φοιτητή, τον δάσκαλο, τον καθηγητή αλλά και σε κάθε Έλληνα που θέλει να γνωρίζει την υπεροχή και την μοναδικότητα της γλώσσης που κληρονόμησε... Της Ελληνικής αυδής...
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7076-13-3
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνιος Αντωνάκος με καταγωγή Λακωνική (από το Ψίο της αποσκιερής Μέσα Μάνης) εγγενήθη στις 11 Νοεμβρίου του 1954 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Τις γυμνασιακές του σπουδές έκαμε στο Ε΄Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς.
Είναι φιλόλογος και Ιστορικός, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1980 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια (Μέση) Εκπαίδευση.
Αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, δημοσιεύοντας ειδικές μελέτες και έρευνές του σχετικές με την κλασσική ελληνική γλώσσα, την ιστορία και την λαογραφία. Τις μελέτες του έχει παρουσιάσει με πολλές διαλέξεις καθώς και σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ασχολείται, επίσης, με την ποίηση και την στιχουργική. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές "Παραβλέποντας" (1980) και "Στα περιθώρια" (1989). Επαγγελματίας στιχουργός από το 1982, έχει δισκογραφία εκατοντάδων τραγουδιών με στίχους του μελοποιημένους από γνωστούς συνθέτες και τραγουδισμένους από επίσης γνωστούς τραγουδιστές.
Ομιλεί την αγγλική και ιταλική γλώσσα.
Είναι νυμφευμένος με την ζωγράφο-εκπαιδευτικό Τέχνης Κρινιώ Παπαδημοσθένη-Αντωνάκου και έχουν ένα γιο τον Ανδριανό, δέκα ετών.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7076-13-3
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο