Product

Εις το όνομα του Λυκούργου

Product

Εις το όνομα του πατρός

Εις το όνομα του πατρός

Κωδικός:
133077
Manufacturer: 
Description: 

Ο Λάμπρος είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Τον συναντάς καθημερινά και δε φαίνεται εξωτερικά να έχει κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματά του είναι τα ίδια που συναντάς σε πολλά άτομα και μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι εκείνα της καθημερινής ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ο Λάμπρος, όμως, δεν ικανοποιείται από τη διαπίστωση αυτή. Ψάχνεται και αγωνίζεται να τα ξεπεράσει. Χρησιμοποιεί τη λογική και τη θέλησή του. Προσπαθεί να βρει τρόπους να βελτιώσει τα συναισθηματικά του προβλήματα και καταλήγει στη βοήθεια της ψυχανάλυσης και στη συνέχεια την αυτοανάλυσή του.

10,56 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Λάμπρος είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Τον συναντάς καθημερινά και δε φαίνεται εξωτερικά να έχει κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματά του είναι τα ίδια που συναντάς σε πολλά άτομα και μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι εκείνα της καθημερινής ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ο Λάμπρος, όμως, δεν ικανοποιείται από τη διαπίστωση αυτή. Ψάχνεται και αγωνίζεται να τα ξεπεράσει. Χρησιμοποιεί τη λογική και τη θέλησή του. Προσπαθεί να βρει τρόπους να βελτιώσει τα συναισθηματικά του προβλήματα και καταλήγει στη βοήθεια της ψυχανάλυσης και στη συνέχεια την αυτοανάλυσή του. Το εσωτερικό ψάξιμο γίνεται τώρα παραγωγικό. Κάνει αναδρομές στο παρελθόν του, θυμάται όνειρα με τη Βερόνικα, συνεχίζει τις διαπιστώσεις του αναφορικά με το γάμο του και ακολουθεί μια οδυνηρή διαδικασία με τη Σοφία, τη γυναίκα του. Ανασυνθέτει τα κύρια συναισθηματικά γεγονότα της παιδικής ηλικίας και φτάνει στην ώριμη ηλικία, ως επιστήμονας και κοινωνικός παράγοντας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7072-53-7
Book pages: 
184
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Ευδόκας ζει στην Κύπρο, όπου ασκεί την Ψυχιατρική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ειδικεύτηκε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη: στη Νευρολογία στο Kings County Hospital, στην Κλινική Ψυχιατρική στο Bellevue Hospital και στην Ψυχανάλυση στο American Institute for Psychoanalysis (γνωστό ως Σχολή της Karen Horney). Το 1961 πήρε το δίπλωμα Ψυχιατρικής του American Board of Psychiatry and Neurology. Το 1968 υποδείχτηκε ως υποψήφιος της Ενωτικής Παράταξης για τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Το Μάιο του 1968 ιδρύθηκε το Δημοκρατικό Εθνικό Κόμμα (Δ.Ε.Κ.), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος μέχρι τον Αύγουστο του 1971. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Έγραψε για τη σεξουαλική αγωγή, την ψυχοθεραπεία και τα πιο πρόσφατα του είναι "Πολιτικός και Ψυχίατρος", "Εις το Όνομα του Πατρός", το μπεστ σέλλερ "Το Τέλος Ή... Η Αρχή", το οποίο μεταφράστηκε στα γερμανικά και αγγλικά. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το "Ταξίδι στα Μονοπάτια της Ψυχής". Μετέφρασε δύο βιβλία της Κaren Horney,
"Οι συγκρούσεις του Εσωτερικού μας Κόσμου" και "Αυτοανάλυση" και του Victor Frankl "Αναζητώντας Νόημα Ζωής και Ελευθερίας".

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7072-53-7
Book pages: 
184
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο