Product

Εις το όνομα του πατρός και της θυγατρός

Product

Εις το φως της ημέρας

Εις το όνομα τριών δαιμόνων

Κωδικός:
144514
Product Categories: 
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Περίπου 60.000 θύματα σε τρεις αιώνες. Αυτός είναι ο σκληρός απολογισμός της υστερίας εναντίον των μαγισσών στον Μεσαίωνα και στις αρχές της νεότερης εποχής. Αρχικά οι υποτιθέμενοι μάγοι και μάγισσες καταδιώχτηκαν από τους ιεροεξεταστές και, αργότερα, και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, από τα κοσμικά δικαστήρια. Πολλοί δικαστές χρησιμοποίησαν ως οδηγό ένα τρομακτικό βιβλίο από το έτος 1487: το Σφυρί των μαγισσών.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Περίπου 60.000 θύματα σε τρεις αιώνες. Αυτός είναι ο σκληρός απολογισμός της υστερίας εναντίον των μαγισσών στον Μεσαίωνα και στις αρχές της νεότερης εποχής. Αρχικά οι υποτιθέμενοι μάγοι και μάγισσες καταδιώχτηκαν από τους ιεροεξεταστές και, αργότερα, και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, από τα κοσμικά δικαστήρια. Πολλοί δικαστές χρησιμοποίησαν ως οδηγό ένα τρομακτικό βιβλίο από το έτος 1487: το Σφυρί των μαγισσών. Οι άνθρωποι σε κάθε εποχή κυβερνούνταν από τον φόβο - έναν ασύλληπτο για μας φόβο μπροστά στην πείνα, στην πανώλη και στον πόλεμο. Για όλη αυτή τη μιζέρια υπήρχε μόνο μία εξήγηση: μαγγανεία και μαύρη μαγεία. Ο Ντίτερ Μπρόιερς μας καθηλώνει με τις απίθανες εξιστορήσεις του· με ύφος ζωντανό και γλαφυρό περιγράφει ιστορίες μιας άλλης εποχής για συμμαχίες με τον Διάβολο και συνάξεις μαγισσών, για ερωτικό πόθο και λαγνεία, για αγνότητα και φαντασιώσεις - και κυρίως ξεκαθαρίζει βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις πάνω στο ζήτημα των μαγισσών, οι οποίες αναθερμαίνονται χωρίς λόγο μέχρι σήμερα.
Subtitle: 
Το κυνήγι των μαγισσών στον Μεσαίωνα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-392-114-9
Book pages: 
469
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντίτερ Μπρόιερς γεννήθηκε το 1935 και υπήρξε επί πολλά χρόνια αρχισυντάκτης της εφημερίδας Kolnischer Rundschau / Bonner Rundschau. Σπούδασε Ιστορία, Γερμανική και Αμερικανική Φιλολογία. Οι περιγραφές του για τον Μεσαίωνα και τις αρχές της Αναγέννηοης δείχνουν βαθιά γνώση και κοφτερό δημοσιογραφικό μάτι, και παρουσιάζονται με αξεπέραστο πάθος, γλαφυρά χρώματα και ζωντάνια. Ο Ντίτερ Μπρόιερς ζει στην Κολωνία ως συγγραφέας.

Subtitle: 
Το κυνήγι των μαγισσών στον Μεσαίωνα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-392-114-9
Book pages: 
469
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο