Product

Εισαγωγή στα συστήματα βάσεων δεδομένων

Product

Εισαγωγή στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας

Εισαγωγή στα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών ArcGIS/ArcView

Κωδικός:
125533
Description: 

Το βιβλίο απευθύνεται στους επαγγελματίες και στους φοιτητές των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών.
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές, όπως:
- Διαχείριση χωρικών και περιγραφικών δεδομένων
- Κατασκευή ποιοτικών χαρτών
- Δημιουργία νέων βιβλιοθηκών και συμβόλων
- Ψηφιοποίηση αναλογικών χαρτών
- Χωροθέτηση λειτουργιών
- Γεωκωδικοποίηση
- Εισαγωγή αρχείων CAD
- Κατασκευή χαρτών στατιστικών στοιχείων και γραφημάτων

25,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο απευθύνεται στους επαγγελματίες και στους φοιτητές των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές, όπως: - Διαχείριση χωρικών και περιγραφικών δεδομένων - Κατασκευή ποιοτικών χαρτών - Δημιουργία νέων βιβλιοθηκών και συμβόλων - Ψηφιοποίηση αναλογικών χαρτών - Χωροθέτηση λειτουργιών - Γεωκωδικοποίηση - Εισαγωγή αρχείων CAD - Κατασκευή χαρτών στατιστικών στοιχείων και γραφημάτων Και επιπλέον - Συνεργασία ArcGIS και Google Earth - Υπολογισμός γεωμετρικών στοιχείων πολυγώνων γραμμών και σημείων, όπως εμβαδών, μηκών, περιμέτρων και συντεταγμένων - Εμφάνιση συντεταγμένων κορυφών πολυγώνων και γραμμών, καθώς και μεμονωμένων σημείων - Εισαγωγή και ενσωμάτωση στο ArcGIS πινάκων του MsExcel και MsAccess.
Subtitle: 
Θεωρία και εφαρμογές
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-721-6
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Ζήσου είναι μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Επίσης, παρακολούθησε το τμήμα Προγραμματιστών του ΕΛΚΕΠΑ.
Έλαβε Master of Science στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Cranfield Institute of Technology στο γνωστικό πεδίο Computer Applications in Management Systems. Έκτοτε, ασχολείται συστηματικά με την πληροφορική και ειδικότερα με τα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, τα ψηφιακά φωτογραμμετρικά συστήματα και τα συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.
Το έτος 2000 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στη θεματική περιοχή των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ).
Παράλληλα, εργάστηκε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) ως τμηματάρχης, υποδιευθυντής και διευθυντής σε έργα επίβλεψης και οργάνωσης γραμμών παραγωγής ψηφιακών χαρτών και τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Έλαβε μέρος σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γεωγραφικών Υπηρεσιών Euro@geographics στην Αυστρία (1994), την Ελλάδα (1995, οργανωτής του συνεδρίου), την Κροατία (1996), την Κύπρο (1997), τη Νορβηγία (1998), την Ιταλία (1999) και τη Σουηδία (2000), ως τεχνικός σύμβουλος στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα γεωγραφικά ονόματα (1992), καθώς και στα συνέδρια ελλήνων χρηστών του πακέτου ArcGIS.
Δίδαξε σε σεμινάρια ΣΓΠ και πληροφορικής στο Τεχνικό Επιμελημετήριο Ελλάδος, στο ΤΕΙ Αθηνών ως επίκουρος καθηγητής και στη Σχολή Τοπογραφίας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.
Είναι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων: "Εισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα και λειτουργικά συστήματα", 2000, Εκδόσεις Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ως συντονιστής συγγραφικής ομάδας και συγγραφέας) και "Λειτουργικό σύστημα UNIX", 1994, εκδόσεις Ίων.

Subtitle: 
Θεωρία και εφαρμογές
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-721-6
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο