Product

Εισαγωγή στη σύγχρονη φυσική

Product

Εισαγωγή στη συμβουλευτική

Εισαγωγή στη συμβολική λογική

Κωδικός:
129786
Manufacturer: 
Description: 

Η εξέλιξη της επιστήμης της λογικής που ονομάστηκε "Συμβολική Λογική" οδήγησε σε δύο σημαντικές επαναστάσεις στην τεχνολογία και στην επιστήμη του εικοστού αιώνα. Από πρακτική σκοπιά έγινε η βάση για την επινόηση του Η/Υ, ενώ από θεωρητική σκοπιά οδήγησε στην γνωσιοεπιστήμη που είναι η διεπιστημονική προσπάθεια για την εξιχνίαση του τελευταίου σημαντικού γρίφου, δηλαδή του ερωτήματος "τί είναι νοημοσύνη" και "πώς πραγματοποιείται νοημοσύνη σε έναν κόσμο ύλης".

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εξέλιξη της επιστήμης της λογικής που ονομάστηκε "Συμβολική Λογική" οδήγησε σε δύο σημαντικές επαναστάσεις στην τεχνολογία και στην επιστήμη του εικοστού αιώνα. Από πρακτική σκοπιά έγινε η βάση για την επινόηση του Η/Υ, ενώ από θεωρητική σκοπιά οδήγησε στην γνωσιοεπιστήμη που είναι η διεπιστημονική προσπάθεια για την εξιχνίαση του τελευταίου σημαντικού γρίφου, δηλαδή του ερωτήματος "τί είναι νοημοσύνη" και "πώς πραγματοποιείται νοημοσύνη σε έναν κόσμο ύλης". Είναι σημαντικό λοιπόν στον 21ο αιώνα να μελετήσουμε λογική για να γνωρίσουμε δύο βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Το βιβλίο αυτό που απευθύνεται στους φοιτητέςτης ψυχολογίας, γλωσσολογίας, φιλοσοφίας, γνωσιοεπιστήμης αλλά και στο γενικότερα μορφωμένο κοινό, έχει ως στόχο να εισαγάγει στα βασικά μέρη της πρωτοβάθμιας θεωρίας της λογικής, δηλαδή στον προτασιακό και στον κατηγορηματικό λογισμό, και να δείξει τη δύναμη και τη χρησιμότητα της συμβολικής λογικής με επεκτάσεις στις εφαρμογές της στην επιστημολογία, στη μεθοδολογία, στην κριτική σκέψη, στην φιλοσοφική πραγμάτευση του προβλήματος του θεού και στη διεπιστημονική προσπάθεια να κατανοήσουμε τον νου.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-288-210-7
Book pages: 
373
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φίλιππος Β. Καργόπουλος σπούδασε φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια του Σικάγου και της Βοστόνης και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέττης της Βοστόνης και στο Πανεπιστήμιο Brandeis. Από το 1985 διδάσκει λογική, επιστημολογία της ψυχολογίας και φιλοσοφία της νόησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-288-210-7
Book pages: 
373
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο