Product

Εισαγωγή στη φιλοσοφία

Product

Εισαγωγή στη φιλοσοφία

Εισαγωγή στη φιλοσοφία

Κωδικός:
66283
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να έλθει σε μια πρώτη επαφή με τον φιλοσοφικό στοχασμό. Εξετάζει το οικουμενικό και διαχρονικό πνευματικό γεγονός της φιλοσοφίας σε σχέση με τ' άλλα στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού, και δείχνει ότι η φιλοσοφία δεν είναι μόνο έκφραση πολιτισμού αλλά και το μέσο με το οποίο κρίνονται και αξιολογούνται τα υπόλοιπα πολιτιστικά στοιχεία. Μ' αυτό τον τρόπο -και όχι μόνο- η Φιλοσοφία παρεμβαίνει στο "γίγνεσθαι" της ιστορίας και του πολιτισμού.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να έλθει σε μια πρώτη επαφή με τον φιλοσοφικό στοχασμό. Εξετάζει το οικουμενικό και διαχρονικό πνευματικό γεγονός της φιλοσοφίας σε σχέση με τ' άλλα στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού, και δείχνει ότι η φιλοσοφία δεν είναι μόνο έκφραση πολιτισμού αλλά και το μέσο με το οποίο κρίνονται και αξιολογούνται τα υπόλοιπα πολιτιστικά στοιχεία. Μ' αυτό τον τρόπο -και όχι μόνο- η Φιλοσοφία παρεμβαίνει στο "γίγνεσθαι" της ιστορίας και του πολιτισμού. Αν η ενασχόληση με τη φιλοσοφία ήταν στο παρελθόν μια γοητευτική πνευματική διαδικασία, σήμερα εμφανίζεται ως πνευματική ανάγκη υπαγορευόμενη από την παθητικότητα και την κριτική αποδιοργάνωση του ανθρώπου. Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει μέσα σε μια καταιγίδα πληροφοριών, που συχνά παίρνει τη μορφή μιας ποικιλόμορφης προπαγάνδας, η οποία τον οδηγεί σε ιδεολογική χειραγώγηση και αβουλία. Η Εισαγωγή στη Φιλοσοφία με τη μορφή εγχειριδίου επιδιώκει να παρουσιάσει έναν γενικό κατατοπισμό στα προβλήματα των ποικίλων κλάδων της φιλοσοφίας και ν' αφυπνίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ενώ παράλληλα αναδύει τις ιδέες μεγάλων στοχαστών πάνω στο θεμελιώδες πρόβλημα της γνώσης, η οποία δεν είναι μόνο προσδιοριστικό γνώρισμα του ανθρώπου και προϋπόθεση ελευθερίας, αλλά και μέσο με το οποίο βελτιώνεται η ανθρώπινη ζωή.
Subtitle: 
Προλεγόμενα: Προβλήματα γνωσιολογίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-012-9
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ι. Γ. Δελλής είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει διδάξει Γνωσιολογία, Ηθική και Φιλοσοφία της Παιδείας. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει εκδώσει είναι: α) Ο "Σκεπτικισμός και η "Νέα Επιστήμη" στη Φιλοσοφία του J. Glanvill", Τυποθήτω-Γιώργος Δαρδανός, Αθήνα 1998, β) "Η συμβολή της αρχαίας ατομικής θεωρίας στην πρόοδο της επιστήμης του 17ου αιώνα", Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών 1998, γ) "Μαθήματα φιλοσοφίας της παιδείας", Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών 1995. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές μελέτες σε συλλογικούς τόμους και επετηρίδες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά συνεδρίων, καθώς και λήμματα σε εγκυκλοπαίδειες και ειδικά Λεξικά.

Subtitle: 
Προλεγόμενα: Προβλήματα γνωσιολογίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-012-9
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο