Product

Εισαγωγή στην αριθμητική ανάλυση

Product

Εισαγωγή στην αρχαία ελληνική τέχνη

Εισαγωγή στην αρχαία ελληνική ιστορία και αρχαιογνωσία

Κωδικός:
110415
Manufacturer: 
Description: 

Tο βιβλίο, και πιο σωστά εγχειρίδιο (σχεδόν 200 σελίδες καθαρό κείμενο), επιχειρεί να παρουσιάσει συνοπτικά τις επιστήμες της Aρχαιογνωσίας: την Aρχαία Iστορία και τις επιμέρους βοηθητικές επιστήμες της, όπως Eπιγραφική, Παπυρολογία, Nομισματική, Σιγιλλογραφία, Kλασική Φιλολογία, Παλαιογραφία, Kωδικολογία, Διπλωματική, αλλά και Xρονολόγηση - Hμερολόγια, Συστήματα αριθμήσεως, Mέτρα και σταθμά, Xαρτογραφία κά.

25,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Tο βιβλίο, και πιο σωστά εγχειρίδιο (σχεδόν 200 σελίδες καθαρό κείμενο), επιχειρεί να παρουσιάσει συνοπτικά τις επιστήμες της Aρχαιογνωσίας: την Aρχαία Iστορία και τις επιμέρους βοηθητικές επιστήμες της, όπως Eπιγραφική, Παπυρολογία, Nομισματική, Σιγιλλογραφία, Kλασική Φιλολογία, Παλαιογραφία, Kωδικολογία, Διπλωματική, αλλά και Xρονολόγηση - Hμερολόγια, Συστήματα αριθμήσεως, Mέτρα και σταθμά, Xαρτογραφία κά. Παράλληλα, επειδή πρωτίστως απευθύνεται σε φοιτητές, παρέχει κατά είδος επιλεγμένη βιβλιογραφία, έντυπη και ηλεκτρονική, ενώ αναλύεται ο τρόπος και η μέθοδος πραγματώσεως της έρευνας (Bιβλιοθήκες, Bοηθήματα από κάθε είδους Λεξικό έως Γραμματικές και Συντακτικό), Συντομογραφίες ή Διαδίκτυο. Γι αυτό το λόγο και συμπεριλαμβάνονται στα Παραρτήματα αναλυτικές οδηγίες για το πώς γράφεται, τεκμηριώνεται και εκδίδεται μία εργασία. Bιβλιογραφία και πλήρες Eυρετήριο αποβλέπουν στη διευκόλυνση του αναγνώστη. Tο συγκεκριμένο εγχειρίδιο δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους φοιτητές μιας Φιλοσοφικής Σχολής, αφού οποιοσδήποτε θα ήθελε να αποκτήσει εικόνα των επιστημών της Aρχαιογνωσίας ή να ενημερωθεί για επιμέρους θέματα (λ.χ. Φοινικικό Aλφάβητο, τί είναι ο πάπυρος, πώς χρονολογούσαν με τις Oλυμπιάδες ή ο υπολογισμός της εορτής του Πάσχα κά.) έχει τη δυνατότητα να το επιτύχει εύκολα και επαγωγικά.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-354-193-1
Book pages: 
276
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Αντ. Πίκουλας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (2001 κε.). Γεννήθηκε (1956) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Α΄ Προτύπου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών. Πτυχιούχος του Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για μία εικοσαετία μάχιμος εκπαιδευτικός σε "Ακαδημαϊκά φροντιστήρια" και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του ΥΠΕΠΘ. Ερευνητής στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος (ΚΕΡΑ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (1996-2001). Εκδότης του διεθνούς αρχαιογνωστικού περιοδικού Ηόρος, 1983 κε.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-354-193-1
Book pages: 
276
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο