Product

Εισαγωγή στην εξόρυξη δεδομένων

Product

Εισαγωγή στην επαγγελματική εκπαίδευση

Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων

Κωδικός:
147405
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να εισάγει τις βασικές αρχές των αποθηκών δεδομένων και της εξόρυξης δεδομένων. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση των εννοιών, αλλά και στη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους μέσα από παραδείγματα.
Η κατανόηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των εννοιών μέσω ενός εργαλείου που επιτρέπει την ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων και την εξόρυξη δεδομένων, το οποίο είναι ο SQL Server 2005 Analysis Services.

27,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να εισάγει τις βασικές αρχές των αποθηκών δεδομένων και της εξόρυξης δεδομένων. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση των εννοιών, αλλά και στη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους μέσα από παραδείγματα. Η κατανόηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των εννοιών μέσω ενός εργαλείου που επιτρέπει την ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων και την εξόρυξη δεδομένων, το οποίο είναι ο SQL Server 2005 Analysis Services. Επομένως, κάθε σύνολο θεωρητικών εννοιών (ένα ή περισσότερα κεφάλαια) συμπληρώνεται από αντίστοιχες εφαρμογές με το εργαλείο, που παρουσιάζονται σε ξεχωριστό κεφάλαιο και δρουν συμπληρωματικά ως προς τη θεωρητική περιγραφή. Η δυνατότητα εργαστηριακής εξάσκησης, πιστεύουμε, ότι προσδίδει στη γνώση που αποκτάται από τη θεωρία τη δυνατότητα πλήρους κατανόησης και τη χρησιμότητα, επειδή οι αποθήκες και η εξόρυξη δεδομένων αποσκοπούν στο να λύσουν συγκεκριμένα και υπαρκτά προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιγράφονται οι διαδικασίες προεπεξεργασίας των δεδομένων (πρώτο στάδιο KDD διαδικασίας), καθώς και οι βασικές λειτουργίες του εργαλείου. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφονται οι αρχές λειτουργίας των αποθηκών δεδομένων και γίνεται εφαρμογή με το εργαλείο Analysis Services. Στο τρίτο μέρος, παρουσιάζονται οι λειτουργίες της εξόρυξης δεδομένων. Κάθε κεφάλαιο αυτού του μέρους συνοδεύεται από αντίστοιχη εφαρμογή με το εργαλείο.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-6759-17-2
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννηθείς το 1974. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ. τον Νοέμβριο του 1996. Απόκτηση Διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο Τμήμα, το Φεβρουάριο του 2003. Ο τίτλο της διατριβής ήταν: "Τεχνικές Εξόρυξης Σύνθετων Τύπων Δεδομένων ". Έχει συγγράψει περισσότερα από 20 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει επίσης συγγράψει μονογραφία με τίτλο "Advanced Signature Techniques for Multimedia and Web Applications". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: εξόρυξη χωρικών βάσεων δεδομένων και δεδομένων παγκόσμιου Ιστού, συνένωση μεθόδων εξόρυξης με σχεσιακά συστήματα βάσεων δεδομένων, και ανάπτυξη καταλόγων για χωρικά δεδομένα.

Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-6759-17-2
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο