Product

Εισαγωγή στην ιδιωτική ασφάλιση

Product

Εισαγωγή στην ιπποκρατική ιατρική

Εισαγωγή στην ιδιωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων

Κωδικός:
90306
Αuthor: 
Description: 

Το τομίδιο αυτό σχεδιάστηκε ως εισαγωγικό βοήθημα για την προσέγγιση της ιδιωτικής ζωής των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, ενός σύνθετου πεδίου που δεν διαχωρίζεται πάντα εύκολα από άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και για να διερευνηθεί απαιτεί τη συμβολή όλων σχεδόν των ειδικοτήτων της αρχαιολογίας.

22,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το τομίδιο αυτό σχεδιάστηκε ως εισαγωγικό βοήθημα για την προσέγγιση της ιδιωτικής ζωής των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, ενός σύνθετου πεδίου που δεν διαχωρίζεται πάντα εύκολα από άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και για να διερευνηθεί απαιτεί τη συμβολή όλων σχεδόν των ειδικοτήτων της αρχαιολογίας. Στα κεφάλαιά του εξετάζονται, χωριστά για την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, οι αρχαίες πηγές πληροφοριών για την ιδιωτική ζωή (γραπτές και αρχαιολογικές)· η κατοικία και ο εξοπλισμός της· η ένδυση, τα κοσμήματα και οι κομμώσεις· το φαγητό και το ποτό· πτυχές της οικογενειακής ζωής, όπως το παιδί και η ανατροφή του, ο γάμος, η θέση της γυναίκας, η λατρεία των νεκρών, οι οικιακοί δούλοι. Το έργο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, όπως μαρτυρεί η λεπτομερής θεματική βιβλιογραφία με τις νεότερες και πληρέστερες δημοσιεύσεις που συνοδεύει κάθε κεφάλαιο, καθώς και η επιλογή σχετικών μονογραφιών που παρατίθεται σε επίμετρο· θα το εκτιμήσει όμως και το ευρύτερο κοινό των μη ειδικών που ενδιαφέρονται γενικά για την Αρχαιότητα.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-250-284-3
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Χορστ Μπλανκ (1936) σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία, Κλασική Φιλολογία και Προϊστορική Αρχαιολογία και ειδικεύτηκε στη βιβλιοθηκονομία επιστημονικών βιβλιοθηκών. Έχει συγγράψει, εκτός από αυτοτελείς αρχαιολογικές μελέτες, 80 άρθρα και βιβλιοκρισίες, καθώς και λήμματα για καταλόγους εκθέσεων. Από το 1974 ως το 2001 υπήρξε διευθυντής της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ρώμης. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε στο Τσερβέτερι της Ετρουρίας. Στα ελληνικά κυκλοφορεί και το έργο του "Το βιβλίο στην αρχαιότητα".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-250-284-3
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο