Product

Εισαγωγή στην κοινωνική δημογραφία

Product

Εισαγωγή στην κοινωνική έρευνα

Εισαγωγή στην κοινωνική διοίκηση και τους θεσμούς κοινωνικής ασφάλειας

Κωδικός:
130880
Description: 

Το κίνητρο για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν η κατά το δυνατόν συνοπτική και εύληπτη ανάλυση των βασικών αρχών και εννοιών στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλειας και της κοινωνικής διοίκησης, με την προσθήκη ενός σύντομου γλωσσαρίου όρων κοινωνικής πολιτικής.

13,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το κίνητρο για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν η κατά το δυνατόν συνοπτική και εύληπτη ανάλυση των βασικών αρχών και εννοιών στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλειας και της κοινωνικής διοίκησης, με την προσθήκη ενός σύντομου γλωσσαρίου όρων κοινωνικής πολιτικής. Η επιλογή ως προς τη δομή ήταν να διαρθρωθεί το βιβλίο σε τρία μέρη, που περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες: Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στη συγκρότηση, τα μοντέλα και την εξέλιξη του κράτους πρόνοιας, στα μεταρρυθμιστικά διλήμματα των τελευταίων ετών και στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα. Το δεύτερο μέρος έχει ως αντικείμενο την οριοθέτηση των εννοιών της κοινωνικής ασφάλειας, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, ως των κύριων μηχανισμών του κράτους πρόνοιας, καθώς και τη θεσμική οργάνωση και τις αρχές λειτουργίας της κοινωνικής διοίκησης και του συστήματος κοινωνικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Το τρίτο μέρος πραγματεύεται τους διεθνείς και τους ευρωπαϊκούς-ενωσιακούς κανόνες, μηχανισμούς και πολιτικές κοινωνικής ασφάλειας. Τέλος, το παράρτημα περιλαμβάνει το γλωσσάρι όρων κοινωνικής πολιτικής.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2190-1
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ξενοφών Κοντιάδης γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και το Μόναχο. Δίδαξε από το 1998 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου εκλέχθηκε το 2006 Καθηγητής και το 2010 Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2016 είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 2006. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Institute for EuropeanConstitutional Sciences (Γερμανία) και Συντονιστής της Ερευνητικής Ομάδας "Constitution-Making and Constitutional Change" της International Association of Constitutional Law. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο Τύπο. Ασκεί δικηγορία από το 1992 στο πεδίο του διοικητικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
www.contiades.gr

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-02-2190-1
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο