Product

Εισαγωγή στην ολιστική ιατρική

Product

Εισαγωγή στην οντολογία

Εισαγωγή στην ολυμπιακή παιδεία

Κωδικός:
85066
Description: 

Η προϊστορική, πρωτοελληνική U-RU-PI-JA-JO, κατά τη Linear B' υπήρξε τόπος μητριαρχικού πολιτισμού πρωτοθρησκείας και λατρείας της Magna Mater, καθώς και τόπος όπου ελάμβαναν χώρα πρωτοελληνικά παιχνίδια γυναικών. Η πρωτοελληνική Ολυμπία έγινε τόπος συνάντησης Πρωτοελλήνων και Ελλήνων, μετά την οποία επιβλήθηκε ο ελληνικός πατριαρχικός πολιτισμός με θρησκεία το Πάνθεον, το οποίο είναι συγκρητιστικό και όπου κυριαρχεί ο πατήρ των θεών και των θνητών ο Ζευς.

57,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η προϊστορική, πρωτοελληνική U-RU-PI-JA-JO, κατά τη Linear B' υπήρξε τόπος μητριαρχικού πολιτισμού πρωτοθρησκείας και λατρείας της Magna Mater, καθώς και τόπος όπου ελάμβαναν χώρα πρωτοελληνικά παιχνίδια γυναικών. Η πρωτοελληνική Ολυμπία έγινε τόπος συνάντησης Πρωτοελλήνων και Ελλήνων, μετά την οποία επιβλήθηκε ο ελληνικός πατριαρχικός πολιτισμός με θρησκεία το Πάνθεον, το οποίο είναι συγκρητιστικό και όπου κυριαρχεί ο πατήρ των θεών και των θνητών ο Ζευς. Ο Ζευς αναδείχθηκε σε υπέρτατο θεό της Ολυμπίας, προς τιμήν του οποίου ελάμβαναν χώρα γιορτές, τα Ολύμπια, αγώνες, οι περίφημοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και λατρείες, στις οποίες υπάγονταν η Άλτις, τα ιερά, το μαντείο του Διός και άλλες ιερές και εθνικές παραδόσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως Πανελλήνιοι Αγώνες πάνω από μια χιλιετία, αναδείχθηκαν απ' τον κόσμο των ελληνικών πόλεων και την ελληνική οικουμένη σε μέγα θεσμό παιδείας, πολιτισμού και σώματος, αθλητισμού και ανθρωπισμού, σε μία μεγάλη παράδοση καλλιέργειας, μνήμης, ελληνικότητας, οικουμενικότητας και αυτογνωσίας, σε ένα καύχημα ανώτατης θεωρίας και πράξης σχετικά με την ολική κατάφαση του ανθρώπου. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
U-RU-PI-JA-JO - Ολυμπία - Αθήνα 1896-2004
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-208-706-4
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο καθηγητής Dr.Phil. Γεώργιος Δ. Φαράντος γεννήθηκε στη βόρεια Εύβοια. Μετά τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δυτική Γερμανία σε ευρύ φάσμα Επιστημών σε διάφορα Πανεπιστήμια. Ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Wurzburg όπου εκλήθη και δίδαξε Φιλοσοφία και διακρίθηκε ως Καθηγητής, Ερευνητής και Συγγραφέας. Μέλος πολλών Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Εταιρειών και Φορέων στην Ευρώπη. Ιδρυτικό και Αντεπιστέλλον μέλος του Προεδρείου της Παγκόσμιας Εταιρείας Φιλοσοφίας Nietzsche (Sankt Moritz – Basel Wurzburg). Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Κίνημα, στον Διάλογο Χριστιανισμού και Μαρξισμού, σε διεθνείς Συσκέψεις, Σχολές, Συνέδρια και Επιστημονικούς Φορείς και Ιδρύματα για την επιστήμη, την έρευνα, την πολιτική και την παιδεία. Σχετίστηκε με μεγάλους Διανοητές της εποχής μας και εργάστηκε για την παρουσία της Ελληνικής σκέψης και παράδοσης στη σημερινή Ευρώπη. Είναι ο μόνος Νεοέλληνας Φιλόσοφος του οποίου αφαιρέθηκε η Ελληνική Ιθαγένεια για την Αντίσταση κατά της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Ακολούθησε Αυτοεξορία και Άσυλο υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μετά από πρόσκληση επέστρεψε στην Ελλάδα το 1982. Επιστημονικός Συνεργάτης και Αντιπρόεδρος του Επιτελικού Συμβουλίου Ενημέρωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, δίδαξε στο Κέντρο Διπλωματικών Σπουδών, συνίδρυσε το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών, συνδιοργάνωσε την έκδοση Εντύπων Οργάνων Ενημέρωσης και έγραψε πολλά κείμενα για τα θέματα αυτά όπως και για τα βραβευμένα με διεθνή βραβεία ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ. "Λήμνος η Φιλτάτη", "Θράκη μια Μουσική", "Ορφέας", "Ρόδος" κ.α. Εξελέγη Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε για το Πανεπιστήμιο, την Επιστήμη, την Έρευνα, τους Φοιτητές, την ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων, Μορφωτικών Ιδρυμάτων, για Παγκόσμια και Διεθνή Συνέδρια, Επιστημονικές Εταιρείες και την εξύψωση και πρόοδο των Σπουδών στη χώρα μας. Έχει προσκληθεί για Διαλέξεις και άλλες Ακαδημαϊκές εκδηλώσεις σε όλες τις Ηπείρους, συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά Προγράμματα και έχει πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή Μ.Μ.Ε. Για το έργο του έχουν δημοσιευθεί πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά όργανα και Μ.Μ.Ε. από Ακαδημαϊκούς, Καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλους διανοούμενους σε διάφορες γλώσσες. Έχει τιμηθεί για το έργο του και την προσφορά του από διάφορους φορείς. Αρνείται κάθε τιμή από το κράτος.

Subtitle: 
U-RU-PI-JA-JO - Ολυμπία - Αθήνα 1896-2004
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-208-706-4
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο