Product

Εκδοτικές εφαρμογές με υπολογιστή

Product

Εκδοτικός Οίκος - Βιβλιοπωλείο Γεωργίου Βασιλείου

Εκδοτική δραστηριότητα και κίνηση των ιδεών στην Ελλάδα

Κωδικός:
47445
Manufacturer: 
Description: 

"Η Εκδοτική Δραστηριότητα και Κίνηση των Ιδεών στην Ελλάδα" είναι μια θαυμάσια πολιτική μελέτη, η οποία μ' αφορμή το βιβλίο και τελικό της στόχο αυτό το προϊόν, υφαίνει περίτεχνα το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, μέσα στο οποίο η παραγωγή της γνώσης και η εκδοτική δραστηριότητα στον τόπο μας, έζησαν και ζουν μια τραγική περιπέτεια.

(Κώστας Καλημέρης, "Διαβάζω")

12,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η Εκδοτική Δραστηριότητα και Κίνηση των Ιδεών στην Ελλάδα" είναι μια θαυμάσια πολιτική μελέτη, η οποία μ' αφορμή το βιβλίο και τελικό της στόχο αυτό το προϊόν, υφαίνει περίτεχνα το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, μέσα στο οποίο η παραγωγή της γνώσης και η εκδοτική δραστηριότητα στον τόπο μας, έζησαν και ζουν μια τραγική περιπέτεια. (Κώστας Καλημέρης, "Διαβάζω") "Μακριά από τις παγίδες των κυρίαρχων λαϊκιστικών θεωρήσεων, ο Λουκάς Αξελός προσεγγίζει το πολιτικό - πολιτιστικό πρόβλημα με όρους κοινωνιολογικούς. Οι αναζητήσεις του στη σφαίρα της κοινωνικής ψυχολογίας και της πολιτιστικής συμπεριφοράς, η διερεύνηση των φαινομένων της σύγχρονης αστικής υποκουλτούρας και του άκρατου καταναλωτισμού, τον οδηγούν στο μεγάλο πρόβλημα της ραγδαίας μικροαστικοποίησης που σημειώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια." (Σταύρος Λυγερός, "Αντί") "Ο συγγραφέας όντας ο ίδιος επικεφαλής ενός από τα μικρά εκδοτικά που δημιουργήθηκαν στις άγονες συνθήκες της δικτατορίας και μετέτρεψαν την αμηχανία του λαού σε αμηχανία των δικτατόρων, δεν μιλά με του ουδέτερο ύφος ενός ιστοριοδίφη. Μιλά με πάθος γι' αυτήν την περίοδο και καμιά φορά με πικρία για όσα ακολούθησαν. Ίσως γι' αυτό το πιο συναρπαστικό μέρος του βιβλίου είναι εκείνο που αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα. (Ηρ.Ζ., "Αυγή")
Subtitle: 
Μια κριτική προσέγγιση των εκδοτικής δραστηριότητας στα χρόνια 1960-1981
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-303-164-Χ
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λουκάς Αξελός γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα γράμματα και το βιβλίο και διευθύνει από την ίδρυσή τους τις εκδόσεις "Στοχαστής" (1969) και το περιοδικό "Τετράδια Πολιτικού Διαλόγου Έρευνας και Κριτικής" (1980)· είναι, επίσης, μέλος του Advisory Board του περιοδικού "Journal of the Hellenic Diaspora". Επιμελήθηκε, σχολίασε και προλόγισε αρκετά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Στο συγγραφικό πεδίο οι έρευνές του έχουν επικεντρωθεί σε τρεις άξονες: Στην παρουσίαση και ανάδειξη ορισμένων προσωπικοτήτων, που αποτέλεσαν σταθμό στην διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης στην νεότερη Ελλάδα, στην μελέτη του Κυπριακού Ζητήματος και στην ανάλυση της εκδοτικής δραστηριότητας και της κίνησης των ιδεών στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1960 ως τις μέρες μας. Ταυτόχρονα, έχει ασχοληθεί με την κριτική και έχει δημοσιεύσει αρκετά δοκίμια, μελέτες, άρθρα και ποιήματα σε διάφορα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.

Subtitle: 
Μια κριτική προσέγγιση των εκδοτικής δραστηριότητας στα χρόνια 1960-1981
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-303-164-Χ
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο