Product

Εκλογές ίσον πόλεμος

Product

Εκλογές και κόμματα στη δεκαετία του '80

Εκλογές και επικοινωνία στη μεταπολίτευση

Κωδικός:
112607
Manufacturer: 
Description: 

Η σύγκλιση του πολιτικού και του θεαματικού λόγου στη διαδικασία συγκρότησης της δημόσιας σφαίρας πολύ λίγο μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Το βιβλίο μελετά και αναλύει όλες τις προεκλογικές εκστρατείες από το 1974 μέχρι το 2000 και παρακολουθεί το πώς η έντονη πολιτικοποίηση των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης μεταβλήθηκε σε τηλεοπτική μονοκρατορία για να καταλήξει σήμερα στην επικράτηση της κοσμοαντίληψης του life style.

16,83 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σύγκλιση του πολιτικού και του θεαματικού λόγου στη διαδικασία συγκρότησης της δημόσιας σφαίρας πολύ λίγο μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Το βιβλίο μελετά και αναλύει όλες τις προεκλογικές εκστρατείες από το 1974 μέχρι το 2000 και παρακολουθεί το πώς η έντονη πολιτικοποίηση των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης μεταβλήθηκε σε τηλεοπτική μονοκρατορία για να καταλήξει σήμερα στην επικράτηση της κοσμοαντίληψης του life style. Ο Βαμβακάς με τις διεισδυτικές του παρατηρήσεις και την τεκμηρίωση εντυπωσιάζει και προκαλεί: το θέαμα αποτελεί κεντρικό πεδίο για την κατανόηση της πολιτικής και με αυτή τουλάχιστον την έννοια θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις συνήθεις αντιλήψεις περί παθητικότητας και αποϊδεολογικοποίησης. Κατά συνέπεια το θέαμα θα πρέπει να θεωρηθεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης πολιτικότητας και να συνδεθεί με τη δεοντολογία του δημοκρατικού προτάγματος. Βιβλίο γραμμένο με σαφήνεια, συστηματικότητα και τεκμηρίωση που εντυπωσιάζει χωρίς να κουράζει, προτείνει ανατρεπτικές για την ελληνική πολιτική ερμηνείες και προσεγγίσεις, πέρα από τη συμβατικότητα μιας ηθικολογούσας γενικολογίας.
Subtitle: 
Πολιτικότητα και θέαμα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-449-219-5
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Βαμβακάς είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διδάσκει από το 2012. Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα (ΕΚΠΑ), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Goldsmiths College). Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Από το 2002 μέχρι το 2007 δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. στο ΕΚΠΑ. Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Εκλογές και επικοινωνία στη Μεταπολίτευση. Πολιτικότητα και θέαμα", από τις εκδόσεις Σαββάλα. Το 2010 συνεπιμελήθηκε (με Παναγή Παναγιωτόπουλο) τον συλλογικό τόμο Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80. Κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό λεξικό, εκδόσεις "Το Πέρασμα", που κυκλοφόρησε σε νέα έκδοση το 2014 από το "Επίκεντρο". Οι δημοσιεύσεις του αφορούν ζητήματα κοινωνιολογίας της δημοφιλούς κουλτούρας, της ιδεολογίας και της πολιτικής επικοινωνίας.

Subtitle: 
Πολιτικότητα και θέαμα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-449-219-5
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο