Product

Εκπαίδευση σε κρίση

Product

Εκπαίδευση σκύλων

Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης

Κωδικός:
110957
Description: 

Φοιτητικές αναταραχές, καταλήψεις, αναθεώρηση του συντάγματος και νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελούν μερικές από τις πτυχές μιας έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ποια είναι τα αίτια, οι προεκτάσεις και, κυρίως, ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον;

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Φοιτητικές αναταραχές, καταλήψεις, αναθεώρηση του συντάγματος και νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελούν μερικές από τις πτυχές μιας έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ποια είναι τα αίτια, οι προεκτάσεις και, κυρίως, ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον; Τις απαντήσεις στα καίρια αυτά ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και κυρίως στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με τους οικονομικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Η όλη προσέγγιση εστιάζεται στην ανακάλυψη των προσδιοριστικών παραγόντων που μεταβάλλουν την κατεύθυνση της Παιδείας τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τη δομή των σπουδών. Παράλληλα, το φλέγον ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων εξετάζεται και μέσα από την κριτική προσέγγιση ουσιωδών θεμάτων, όπως ο δυαδισμός της μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης (σε κλασική και τεχνολογική) και οι επιδράσεις από την εφαρμογή της διακήρυξης της Μπολώνια. Ο συγγραφέας αποτυπώνει παράλληλα και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, συσχετίζοντας τις προωθούμενες αλλαγές στο εξωτερικό με αυτές στην Ελλάδα. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές, αποτελώντας εγχειρίδιο σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας.
Subtitle: 
Ερμηνεία της σύγκρουσης στο χώρο της παιδείας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-351-653-8
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Παπαηλίας γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στη Γερμανία, όπου αναγορεύθηκε σε διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εργάσθηκε επί δεκαετία σε διευθύνσεις μελετών ως ερευνητής και από το 1990 διδάσκει σε προπτυχιακούς (Πολιτική Οικονομία) και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (Δημόσια Οικονομικά, Κοινωνική Πολιτική, Συστήματα Υγείας). Έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες, βιβλία και άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Ερμηνεία της σύγκρουσης στο χώρο της παιδείας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-351-653-8
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο