Product

Ελλάδα 1944

Product

Ελλάδα 1964-1976

Ελλάδα 1945 - 2004

Κωδικός:
120705
Manufacturer: 
Description: 

Θεωρώντας δεδομένο ότι η γνώση της πρόσφατης ιστορίας είναι ουσιαστική για την κατανόηση του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε, το βιβλίο προσπαθεί να αναπτύξει ορισμένα κεντρικής σημασίας ζητήματα, αντί να παρουσιάσει απλά και μόνον έναν κατάλογο συμβάντων, ονομάτων και ημερομηνιών. Αυτός ο στόχος κατ' ανάγκη το έκανε να είναι επιλεκτικό, ωστόσο οι αλληλένδετες πλευρές της ελληνικής ιστορίας που επέλεξε ο συγγραφέας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των περισσότερων ιστορικών.

29,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η γνώση της πρόσφατης ιστορίας είναι ουσιαστική για την κατανόηση του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε, το βιβλίο προσπαθεί να αναπτύξει ορισμένα κεντρικής σημασίας ζητήματα, αντί να παρουσιάσει απλά και μόνον έναν κατάλογο συμβάντων, ονομάτων και ημερομηνιών. Αυτός ο στόχος κατ' ανάγκη το έκανε να είναι επιλεκτικό, ωστόσο οι αλληλένδετες πλευρές της ελληνικής ιστορίας που επέλεξε ο συγγραφέας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των περισσότερων ιστορικών. Το έργο του Ντέηβιντ Κλόουζ, καθηγητή της ιστορίας στο πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αυστραλίας, είναι η μόνη μέχρι στιγμής συνοπτική παρουσίαση της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας. Μεστό και γλαφυρό, έχει ήδη κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση. Βασική του πρωτοτυπία είναι ότι συγκρίνει συστηματικά την εξέλιξη της Ελλάδας με κείνη άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών - της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Ο Ντέηβιντ Κλόουζ μας δίνει μια πλούσια σύνθεση στηριγμένη στη μελέτη ενός μεγάλου όγκου υλικού, που περιλαμβάνει από επίσημα έγγραφα ως την αρθρογραφία των εφημερίδων και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην πολιτική ιστορία, αλλά αφιερώνει χωριστά κεφάλαια στην οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και τις κοινωνικές εξελίξεις. Πραγματεύεται ζητήματα όπως η κατάρρευση των παλαιότερων αγροτικών αξιών, η αυξανόμενη ευημερία και η επικράτηση του σύγχρονου τρόπου ζωής, φθάνοντας μέχρι την μαζική εισροή των μεταναστών και την πολιτική του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Κορμός της αφήγησής του είναι η σύγκλιση της Ελλάδας με τις προηγμένες κοινωνίες της Δυτικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Subtitle: 
Πολιτική, κοινωνία, οικονομία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8097-30-4
Book pages: 
473
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο David H. Close γεννήθηκε το 1942. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1967, και στη συνέχεια δίδαξε σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Νότιας Αυστραλίας. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τα πολιτικά κόμματα στη Βρετανία του 19ου και του 20ού αιώνα και έχει συνεργαστεί στην έκδοση του έργου "Επανάσταση, μια ιστορία της ιδέας της" (1985). Στις δημοσιεύσεις του που αφορούν την Ελλάδα περιλαμβάνονται και οι εξής: "Η Δικτατορία Μεταξά από τη διεθνή σκοπιά" (Κέντρο Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, King's College, Λονδίνο, 1990), και κεφάλαια για την ελληνική πολιτική στον εικοστό αιώνα, στο έργο που επιμελήθηκε ο M. Blinkhorn με τίτλο "Φασίστες και συντηρητικοί στην Ευρώπη" (1990), καθώς και στο έργο "Αρχεία της Διεθνούς Ιστορικής Διάσκεψης για τη Δικτατορία και την Κατοχή" που επιμελήθηκαν οι Χάγκεν Φλάισερ και Ν. Σβορώνος (στα ελληνικά, έκδ. 1989).

Subtitle: 
Πολιτική, κοινωνία, οικονομία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8097-30-4
Book pages: 
473
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο