Product

Ελλήνων χρόνος 2002

Product

Ελληνωναός είναι

Ελλήνων χρόνος 2003

Κωδικός:
76951
Description: 

Το βιβλίο αυτό, κυκλοφορεί για δεύτερη χρονιά από τις Εκδόσεις Παπαδημητρίου, εμπλουτισμένο με πολλά νέα στοιχεία για τη χριστιανική πίστη, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Το «Ελλήνων Χρόνος 2003» δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή ενός ημερολογιακού έτους. Επιχειρεί μια ημερολογιακή, λαογραφική και εκκλησιαστική προσέγγιση της ορθόδοξης ζωής. Οι δημιουργοί του βιβλίου πήραν τον ημερολογιακό χρόνο και τοποθέτησαν μέσα του τη ζωή κάθε ορθοδόξου.

16,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό, κυκλοφορεί για δεύτερη χρονιά από τις Εκδόσεις Παπαδημητρίου, εμπλουτισμένο με πολλά νέα στοιχεία για τη χριστιανική πίστη, τα ήθη και τα έθιμά μας. Το «Ελλήνων Χρόνος 2003» δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή ενός ημερολογιακού έτους. Επιχειρεί μια ημερολογιακή, λαογραφική και εκκλησιαστική προσέγγιση της ορθόδοξης ζωής. Οι δημιουργοί του βιβλίου πήραν τον ημερολογιακό χρόνο και τοποθέτησαν μέσα του τη ζωή κάθε ορθοδόξου. Η αναφορά με αφετηρία την κάθε χριστιανική μέρα στα επί μέρους θεολογικά και λαογραφικά ζητήματα εισάγει και ξεναγεί—όσο πιο απλά και κατανοητά είναι αυτό δυνατόν—στις μεγάλες αλήθειες της ορθόδοξης πίστης μας και στις ιδιαίτερες παραδόσεις του τόπου μας, της ορθόδοξης Ελλάδας. Το βιβλίο ξεκινά από τη Γένεση και δίνει απαντήσεις στο τι είναι θρησκεία, τι είναι χριστιανική εκκλησία, πώς συνδέονται ελληνισμός και ορθοδοξία. Δεν περιορίζεται στα επτά μυστήρια. Ξεκινώντας από τη γέννηση φθάνει στο μέγα μυστήριο του θανάτου και τα όσα τελετουργικά ακολουθούν αυτό (μνημόσυνα κ.λπ.) παρέχοντας μια εκλαϊκευμένη θεολογική ερμηνεία τους. Στο ημερολογιακό τμήμα του βιβλίου περιέχονται: - Βιογραφικό Αγίων υπό μορφή μικρού συναξαρίου, - Πληροφορίες για λείψανα Αγίων και ιερές – θαυματουργές εικόνες και πού μπορεί να τα βρει για να τα προσκυνήσει ο πιστός, - Οι πολιούχοι – προστάτες σημαντικών ελληνικών πόλεων, - Ιστορικά στοιχεία για πολλά εκκλησιαστικά γεγονότα, - Πληροφορίες για νηστείες, - Οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι αποφάσεις τους, - Πληροφορίες για ιστορικά μοναστήρια, - Ειδικές αναφορές για τους Αγίους Τόπους, το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα, - Λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τις μεγάλες εορτές της χριστιανοσύνης, - Πληροφορίες για πολλές πνευματικές απορίες που δημιουργούνται καθημερινά στους πιστούς, - Αναφορές στις σχέσεις Ορθοδοξίας – Ελληνισμού. Υπάρχει, επίσης, ειδικό τμήμα με νηστίσιμες συνταγές, αλλά και με συνταγές για παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που ο λαός φτιάχνει σε μεγάλες γιορτές. Όπως επίσης και πληροφορίες για το πώς φτιάχνουμε τα κόλλυβα ή το πρόσφορο. Στο τελευταίο τμήμα του βιβλίου θα βρείτε ένα πλήρες εορτολόγιο όλων των χριστιανικών ονομάτων.
Subtitle: 
Ημερολογιακή, λαογραφική, εκκλησιαστική προσέγγιση της ορθόδοξης ζωής
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-550-115-5
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Κοντογιάννης γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Είναι νυμφευμένος με τη Σοφία Χιντζίου και πατέρας δυο παιδιών. Εξελέγη βουλευτής το 2004 στο νομό Ηλείας.
Έχει διατελέσει:
-Πολιτικός συντάκτης στην "Απογευματινή" και στην ΕΡΤ και αρθρογράφος στην εφημερίδα "Πατρίς" Πύργου.
-Αρχισυντάκτης (1999-2002) στην "Απογευματινή της Κυριακής"
-Αρθρογράφος στην εφημερίδα "Πρώτη" Πύργου (2002)
-Πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "Ελεύθερος" (1988), "Εστία" (1984)
-Συνεργάτης στην εφημερίδα "Εξπρές" σε μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα εβδομαδιαία εφημερίδα "Νέα Πορεία" (1980-1981).
-Από το 1980 είναι συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Εκ των συγγραφέων της σειράς "Ελλήνων Χρόνος".

Subtitle: 
Ημερολογιακή, λαογραφική, εκκλησιαστική προσέγγιση της ορθόδοξης ζωής
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-550-115-5
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο