Product

Ελληνικά επώνυμα τουρκικής προέλευσης

Product

Ελληνικά θεμέλια

Ελληνικά θέματα

Κωδικός:
86296
Description: 

[...] Η έκδοση του βιβλίου με τίτλο "Ελληνικά θέματα" εντάσσεται στην δραστηριότητα της ΕΔΙΠΤ σε ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου. Με το ανά χείρας βιβλίο πλουτίζεται η ελληνική βιβλιογραφία με ένα βιβλίο δοκιμίων γραμμένο από τον καταξιωμένο δοκιμιογράφο, τον καθηγητή κ. Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα. Ο κ. Δ. Μαγκλιβέρας εκτός της άλλης επιστημονικής του δραστηριότητας, "σάρκα" της ΕΔΙΠΤ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών εκδότης και γενικός γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας. Τα θέματα που, με υψηλή ποιότητα γραφής, αναπτύσσει στο συγκεκριμένο βιβλίο ο κ. Δ.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Η έκδοση του βιβλίου με τίτλο "Ελληνικά θέματα" εντάσσεται στην δραστηριότητα της ΕΔΙΠΤ σε ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου. Με το ανά χείρας βιβλίο πλουτίζεται η ελληνική βιβλιογραφία με ένα βιβλίο δοκιμίων γραμμένο από τον καταξιωμένο δοκιμιογράφο, τον καθηγητή κ. Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα. Ο κ. Δ. Μαγκλιβέρας εκτός της άλλης επιστημονικής του δραστηριότητας, "σάρκα" της ΕΔΙΠΤ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών εκδότης και γενικός γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας. Τα θέματα που, με υψηλή ποιότητα γραφής, αναπτύσσει στο συγκεκριμένο βιβλίο ο κ. Δ. Μαγκλιβέρας έχουν σχέση με την σύγχρονη ελληνική ζωή. Οι άξονες των δοκιμίων είναι: α) η θέση του Έλληνα στον νέο, τον τόσο απροσδιόριστο 21ο αιώνα, ως συμμετόχου της Ενωμένης Ευρώπης, β) τα καθοριστικά προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινή ζωή μας ως Ελλήνων πολιτών. Όπως έγραψε ο κριτικός κ. Γιάννης Ανδρικόπουλος "Κάθε βιβλίο του Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα μας δίνει την ευκαιρία να' χουμε πνευματική επικοινωνία μ' έναν σεμνό συγγραφέα-διανοητή που ωθεί τον αναγνώστη του στην αυτογνωσία, με την πυκνότητα, διαύγεια και διορατικότητα του λόγου του". Παραδίδοντας στο ευρύτερο κοινό τη συγκεντρωτική έκδοση δοκιμίων του κ. Δ. Μαγκλιβέρα (που έχουν πρωτοδημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια στο περιοδικό "Ευθύνη") τα μέλη της ΕΔΙΠΤ, οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ. και εγώ προσωπικά αισθανόμαστε ότι προσφέρουμε κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό στην πνευματική ζωή της χώρας μας. (Από τον πρόλογο του βιβλίου του Βλάση Σωκρατείδη, Προέδρου της ΕΔΙΠΤ)
Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87996-0-0
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου Neuchatel της Ελβετίας. Διευθυντικό στέλεχος στη Δημόσια Διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με την επιστημονική θεμελίωση της Κοινωνικής Επικοινωνίας την οποία δίδαξε σε πανεπιστήμια στα πλαίσια της κοινωνιολογίας. Έγραψε βιβλία για την κοινωνιολογία και την επιστήμη των δημοσίων σχέσεων. Παρουσίασε δέκα βιβλία δοκιμίων, καθώς και συνεργασίες του στα περιοδικά "Ευθύνη", "Νέα Εστία", "Κοινωνικές Τομές", "Πειραϊκά Γράμματα" κ.ά. Για τον δοκιμιακό του λόγο έχει βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Επίσης, του έχουν απονεμηθεί το βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, το βραβείο δοκιμίου του Pen Club καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων και το βραβείο δοκιμίου Π.Φωτέα. Για την πνευματική του προσφορά έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης των Αθηνών.

Subtitle: 
Δοκίμια
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87996-0-0
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο