Product

Ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια

Product

Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια

Ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια

Κωδικός:
97231
Manufacturer: 
Description: 

Τα παιχνίδια αποτελούν το κύριο μέσο ψυχαγωγίας για κάθε παιδί και έφηβο. Εκτός όμως από την ψυχαγωγική τους διάσταση συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική διάπλαση του ατόμου, στην πνευματική του ολοκλήρωση και στην ενσωμάτωσή του στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη ανοιχτών χώρων, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών οδήγησαν στη λήθη πολλών παραδοσιακών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια αυτά διατηρήθηκαν με ή χωρίς παραλλαγές επί αιώνες και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των φυσικών χαρακτηριστικών χιλιάδων νέων.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα παιχνίδια αποτελούν το κύριο μέσο ψυχαγωγίας για κάθε παιδί και έφηβο. Εκτός όμως από την ψυχαγωγική τους διάσταση συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική διάπλαση του ατόμου, στην πνευματική του ολοκλήρωση και στην ενσωμάτωσή του στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη ανοιχτών χώρων, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών οδήγησαν στη λήθη πολλών παραδοσιακών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια αυτά διατηρήθηκαν με ή χωρίς παραλλαγές επί αιώνες και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των φυσικών χαρακτηριστικών χιλιάδων νέων. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να καταγράψει τα παιχνίδια που έπαιζαν στον τόπο μας τα σημερινά «παιδιά» των σαράντα έως και εκατό χρονών και οι παππούδες τους, όπως αυτά διασώθηκαν μέσα στο χρόνο, και να αναλύσει την παιδαγωγική τους συμβολή. Γι' αυτόν το λόγο τα παιχνίδια είναι διαρθρωμένα σε κεφάλαια που αναφέρονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν ανάλογα από τους παιδαγωγούς ή γυμναστές. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και εφήβους, αλλά και για οποιονδήποτε που νιώθει νέος ή θέλει να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια.
Subtitle: 
Τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί: Για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και τον ελεύθερο χρόνο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-278-137-8
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχάλης Χρυσικόπουλος γεννήθηκε το 1958 στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Το 1976 εισάγεται στην Ε.Α.Σ.Α. Θεσσαλονίκης και το 1980 αποφοιτά με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο από την Ε.Α.Σ.Α. Αθηνών στην οποία είχει μετεγγραφεί ήδη από το τρίτο έτος.
Από το 1982 υπηρετεί τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα σχολεία της Κέρκυρας, στην αρχή ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής και από το 1989 ως στέλεχος διοίκησης, υποδιευθυντής και διευθυντής στο Γυμνάσιο Λευκίμμης αρχικά και τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια ως Διευθυντής στο Λύκειο Λευκίμμης.
Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με επιτυχία ως προπονητής ποδοσφαίρου σε συλλόγους της περιοχής της Νότιας Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς ως χοροδιδάσκαλος σε γνωστό για τη δράση του, μέσα και έξω από την Ελλάδα, χορευτικό σύλλογο του τόπου του.

Subtitle: 
Τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί: Για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και τον ελεύθερο χρόνο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-278-137-8
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο