Product

Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα

Product

Ελληνικές θάλασσες

Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα

Κωδικός:
86830
Description: 

Πρόκειται για μια διαχρονική έκδοση η οποία παρουσιάζει την ίδρυση, την πορεία και την εξέλιξη ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.
Σκιαγραφεί εκείνους τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, συγκρότησαν εταιρείες και συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παραθέτει την παράλληλη διαδρομή συλλογικών οργανώσεων που μετείχαν ενεργά στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Αναφέρεται στην πορεία και στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

27,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για μια διαχρονική έκδοση η οποία παρουσιάζει την ίδρυση, την πορεία και την εξέλιξη ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας. Σκιαγραφεί εκείνους τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, συγκρότησαν εταιρείες και συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παραθέτει την παράλληλη διαδρομή συλλογικών οργανώσεων που μετείχαν ενεργά στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Αναφέρεται στην πορεία και στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις σελίδες του τόμου περιλαμβάνεται επίσης η ιστορική διαδρομή του περιοδικού Οικονομική Επιθεώρηση (που εκδίδεται από τις Εκδόσεις Κέρκυρα) που με την ανελλιπή έκδοσή του από το 1934, αρχικά ως «Βιομηχανική Επιθεώρηση», αποτελεί δεξαμενή οικονομικών θεμάτων και αναλύσεων. Ο μοναδικός αυτός τόμος περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, τα αρχεία του Κωνσταντίνου και Σπύρου Βοβολίνη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), αλλά και από τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τους λοιπούς φορείς που παρουσιάζονται στην έκδοση. Η τρίτη έκδοση έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία της τελευταίας πενταετίας για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν περιληφθεί στις προηγούμενες 2 εκδόσεις. Στόχος της έκδοσης είναι η γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τη δράση της επιχειρηματικής κοινότητας κατά τον 20ό αιώνα, με τους ανθρώπους, τα επιτεύγματα, τους αγώνες της, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση του σημερινού Έλληνα για τη σημασία της επιχειρηματικής ιστορίας του τόπου μας και η υπογράμμιση της αναγκαιότητας συστηματικής διαφύλαξης των αρχείων των επιχειρήσεων και των οργανισμών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Η έρευνα και η ενημέρωση της 3ης έκδοσης έγινε από τη Νέλλη Καψή, δημοσιογράφο και μόνιμη συνεργάτιδα του περιοδικού "Οικονομική Επιθεώρηση".
Subtitle: 
Πρόσωπα και δραστηριότητες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8386-09-8
Book pages: 
232
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Πρόσωπα και δραστηριότητες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8386-09-8
Book pages: 
232
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο