Product

Εξομολογήσεις γυναικών

Product

Εξομολογήσεις ενός Άγγλου οπιοφάγου. Suspiria de profundis συνέχεια των "Εξομολογήσεων"

Εξομολογήσεις ενός Άγγλου οπιομανούς

Κωδικός:
72013
Manufacturer: 
Description: 

Πριν από ενάμιση αιώνα, όταν ο Τόμας ντε Κουίνσυ έγραψε τις Εξομολογήσεις του, η κατάσταση ενός οπιομανούς ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Δεν παραβίαζε κανένα νόμο, η κοινή γνώμη δε στρεφόταν εναντίον του, ούτε συγκεντρωνόταν πάνω του το ενδιαφέρον της· τα ναρκωτικά "ήταν φτηνά, ήταν εύκολο ν' αγοραστούν και οι κίνδυνοί τους - αν και εξίσου μεγάλοι, τότε όσο και τώρα - δεν ήταν κατανοητοί.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πριν από ενάμιση αιώνα, όταν ο Τόμας ντε Κουίνσυ έγραψε τις Εξομολογήσεις του, η κατάσταση ενός οπιομανούς ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Δεν παραβίαζε κανένα νόμο, η κοινή γνώμη δε στρεφόταν εναντίον του, ούτε συγκεντρωνόταν πάνω του το ενδιαφέρον της· τα ναρκωτικά "ήταν φτηνά, ήταν εύκολο ν' αγοραστούν και οι κίνδυνοί τους - αν και εξίσου μεγάλοι, τότε όσο και τώρα - δεν ήταν κατανοητοί. Όλοι αυτοί που περιμένουν να βρουν στην αφήγηση των εμπειριών του Ντε Κουίνσυ παραλληλισμούς με τη φύση των στοιχείων που παρέχουν τ' αστυνομικά δελτία και τα ιατρικά ιστορικά σήμερα, όχι μόνο θα εκπλαγούν, αλλά το κυριότερο θα χάσουν και το νόημα του βιβλίου του Ντε Κουίνσκυ. Το θέμα των Εξομολογήσεων είναι μια εμβάθυνση στο μηχανισμό της φαντασίας, μια εξερεύνηση της εσωτερικής ζωής ενός εξαιρετικού, στο σύνολό του ατόμου που έτυχε να είναι επιπλέον οπιομανής, χωρίς ωστόσο από την εμπειρία του να μπορούν να βγουν έγκυρα συμπεράσματα για το τι θα συνέβαινε στον κοινό οπιομανή.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-229-201-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Τόμας Ντε Κουίνσυ (1785-1859) είναι ένας από τους σπουδαίους Άγγλους συγγραφείς του 19ου αι., ένας "βικτωριανός Μπόρχες" όπως έχει χαρακτηριστεί. Έγραψε ιδιότυπα φιλολογικά και ιστορικά δοκίμια (με γνωστότερα τα πορτρέτα του των Άγγλων ποιητών, όπως ο Γουέρντσγουερθ και ο Κόλεριτζ, και τους προβληματισμούς του για την Ιστορία), απέκτησε όμως τη φήμη του με το βιβλίο "Περί της δολοφονίας ως μιας των καλών τεχνών" (1827). Οι αφηγηματικές ικανότητές του τού εξασφάλισαν τεράστια επιτυχία με την Έκδοση των "Εξομολογήσεων ενός Άγγλου οπιομανούς" (1822). Ο Μπωντλαίρ, ο Μαλλαρμέ, ο Αντρέ Μπρετόν, ο Χ. Λ. Μπόρχες, ο Γουίλλιαμ Μπάροουζ και ο Ανδρέας Εμπειρίκος αγάπησαν και επηρεάστηκαν από το έργο του.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-229-201-6
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο