Product

Εξουσία και διανόηση στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα

Product

Εξουσία και ελευθερία

Εξουσία και δύναμη στην παιδική και νεανική λογοτεχνία

Κωδικός:
155374
Description: 

Οι μορφές της εξουσίας/δύναμης που ενδύεται η λογοτεχνική έκφραση είναι ποικίλες και συνυφασμένες με τις εκάστοτε κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Οι τρόποι με τους οποίους
οι συγγραφείς βιβλίων για παιδιά και για νέους, συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιούν μεταφορικά την εξουσία στα κείμενά τους αφορούν άλλοτε τη χαρακτηρολόγηση των προσώπων, άλλοτε την αφηγηματική δομή και οικονομία, άλλοτε τον χειρισμό της γλώσσας ή της εικόνας και άλλοτε την οπτική γωνία ή εστίαση.

21,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι μορφές της εξουσίας/δύναμης που ενδύεται η λογοτεχνική έκφραση είναι ποικίλες και συνυφασμένες με τις εκάστοτε κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Οι τρόποι με τους οποίους οι συγγραφείς βιβλίων για παιδιά και για νέους, συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιούν μεταφορικά την εξουσία στα κείμενά τους αφορούν άλλοτε τη χαρακτηρολόγηση των προσώπων, άλλοτε την αφηγηματική δομή και οικονομία, άλλοτε τον χειρισμό της γλώσσας ή της εικόνας και άλλοτε την οπτική γωνία ή εστίαση. Το θέμα της εξουσίας/δύναμης και των αναπαραστάσεών τους στα κείμενα της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας αποτελεί όλο και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης σε διεθνές επίπεδο. Ο συλλογικός αυτός τόμος φιλοδοξεί να συμβάλει στη μελέτη του σημαντικού αυτού θέματος, αντλώντας δεδομένα κυρίως από την ελληνική παιδική/νεανική λογοτεχνία. Περιέχει ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν σε σχετικό συνέδριο το 2007 στη Ρόδο αλλά και κείμενα άλλων μελετητών και ερευνητών της παιδικής λογοτεχνίας, που αντιμετωπίζουν πολύπλευρα και εποικοδομητικά το θέμα τόσο από την πλευρά της θεωρίας όσο και από αυτήν της ερμηνείας και της κριτικής των κειμένων. Το βιβλίο περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις σχέσεις της εξουσίας/δύναμης με την παιδική ηλικία, το λαϊκό παραμύθι, το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο και το εφηβικό/νεανικό μυθιστόρημα.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-16-3608-0
Book pages: 
362
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-16-3608-0
Book pages: 
362
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο