Product

Επανάσταση Νο 7

Product

Επανάσταση σιωπής

Επανάσταση ονείρων

Κωδικός:
86289
Description: 

"Φίλοι μου, εδώ στην Παραμυθοχώρα δεν έχουμε ζωή. Το βλέπετε και μόνοι σας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας. Τα παιδιά ή θα κάνουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, μουσική, κολυμβητήριο, υπολογιστές και φροντιστήριο ή θα βλέπουν τηλεόραση. Κανένας τους δεν θέλει ν' ακούσει τα παραμύθια μας. Είμαστε χωρίς δουλειά, αγαπητοί μου φίλοι, άνεργοι, χωρίς σκοπό πια στη ζωή!"

6,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Φίλοι μου, εδώ στην Παραμυθοχώρα δεν έχουμε ζωή. Το βλέπετε και μόνοι σας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας. Τα παιδιά ή θα κάνουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, μουσική, κολυμβητήριο, υπολογιστές και φροντιστήριο ή θα βλέπουν τηλεόραση. Κανένας τους δεν θέλει ν' ακούσει τα παραμύθια μας. Είμαστε χωρίς δουλειά, αγαπητοί μου φίλοι, άνεργοι, χωρίς σκοπό πια στη ζωή!" Μετά απ' αυτά τα λόγια του Παπουτσωμένου Γάτου, κι αφού μάταια οι παραμυθοήρωες προσπάθησαν να βρουν λύσεις για να ξεφύγουν από τη μιζέρια, έγινε η μεγάλη, κοσμοϊστορική επανάσταση της φαντασίας και άρχισε η μαζική μετανάστευση των ονείρων. Μια σάτιρα κοινωνικής ζωής, των προκαταλήψεων, της γραφειοκρατίας, της πολιτικής και του καιροσκοπισμού, ένα ανατρεπτικό παιχνίδι ιδεών ανάμεσα στην καθημερινότητα και στη φαντασία.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1109-6
Book pages: 
121
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ζωή Βαλάση (γένους Τζίμα, Αθήνα 1945) είναι συγγραφέας και κριτικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννη-Παρίσι IV. Από το 1976 έχει εκδώσει περισσότερα από πενήντα βιβλία, κυρίως για παιδιά, και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, - είτε για επιστημονικά θέματα είτε με έργα μυθοπλασίας -, και με διάφορα παιδαγωγικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά κέντρα για τη νεοελληνική λογοτεχνία και γλώσσα. Έχει προσκληθεί και έχει εκπροσωπήσει το ελληνικό παιδικό βιβλίο σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις για το βιβλίο. Έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία (1983, 1987, 2000, 2014) και έργα της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στο εξωτερικό.
Καθιέρωσε τακτική στήλη κριτικής του παιδικού βιβλίου στην εφημερίδα Ριζοσπάστης (1975-1987), και δίδαξε επί είκοσι χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το μάθημα "Εισαγωγή στη μελέτη της Λογοτεχνίας και των Βιβλίων για Παιδιά".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1109-6
Book pages: 
121
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο