Product

Επανεκτίμηση του Μ. Καραγάτση

Product

Επανεξετάζοντας την ανισότητα

Επανένταξη χρόνιων ψυχικά πασχόντων

Κωδικός:
73858
Manufacturer: 
Description: 

[...] Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κριτική μελέτη της γνώσης που έχει συσσωρευτεί στο πεδίο της αποκατάστασης των ατόμων με χρόνιες και σοβαρές ψυχικές διαταραχές, ώστε με τρόπο εμπειρικά τεκμηριωμένο να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την έκβαση των πολιτικών αποϊδρυματισμού, το βαθμό επανένταξης των πρώην ψυχιατρικών νοσηλευομένων που έχουν μεταβεί στην κοινότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων σε διαφορετικά επίπεδα - πάσχοντος ατόμου, οικογένειας, θεραπευτικής ομάδας και κοινότητας.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κριτική μελέτη της γνώσης που έχει συσσωρευτεί στο πεδίο της αποκατάστασης των ατόμων με χρόνιες και σοβαρές ψυχικές διαταραχές, ώστε με τρόπο εμπειρικά τεκμηριωμένο να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την έκβαση των πολιτικών αποϊδρυματισμού, το βαθμό επανένταξης των πρώην ψυχιατρικών νοσηλευομένων που έχουν μεταβεί στην κοινότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων σε διαφορετικά επίπεδα - πάσχοντος ατόμου, οικογένειας, θεραπευτικής ομάδας και κοινότητας. Επίσης, συζητά εκτενώς ζητήματα μεθοδολογίας, όπως σχεδιασμός αξιολογητικής έρευνας, επιλογή ερευνητικού σχεδίου, ψυχομετρικές ιδιότητες ερευνητικών εργαλείων και δείκτες θεραπευτικού αποτελέσματος. Οι "Νέες προσεγγίσεις και προοπτικές" αφορούν παρεμβάσεις αφορούν παρεμβάσεις επανένταξης που δεν περιορίζονται μόνο σε μια "λειτουργική" προσέγγιση αποκατάστασης αλλά επεκτείνονται στις συνθήκες εκείνες που συναντούν τις πραγματικές ανάγκες του ψυχικά πάσχοντα: σπίτι και εργασία έξω από θεραπευτικά πλαίσια, υποστηρικτικές σχέσεις αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης και μια θετική επαναδόμηση του προσωπικού βιογραφικού που να απεγκλωβίζει τον πάσχοντα από το στίγμα του "ψυχασθενή". Το βιβλίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, φοιτητές των επιστημών υγείας και συμπεριφοράς, σχεδιαστές κοινωνικής πολιτικής, οικογένειες, φροντιστές και συνοδούς ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Subtitle: 
Εμπειρκά ευρήματα, νέες προσεγγίσεις και προοπτικές
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-046-3
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αναστασία Ζήση διδάσκει Ψυχολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ωνάσης" στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Birmingham στη Βρετανία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το "Psychological Medicine", "Social Psychiatry & Psychiatric Epidemiology", "Journal of Community Psychology", και έχει την επιστημονική ευθύνη ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα ψυχικής υγείας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Επανένταξη Χρονίων Ψυχικά Πασχόντων: Εμπειρικά ευρήματα, νέες προσεγγίσεις και προοπτικές" από τις εκδόσεις Τυπωθήτω.

Subtitle: 
Εμπειρκά ευρήματα, νέες προσεγγίσεις και προοπτικές
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-402-046-3
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο