Product

Επεξεργασία νερού

Product

Επεξεργασία παραμυθιακών τύπων και παραλλαγών ΑΤ 560-699

Επεξεργασία παραμυθιακών τύπων και παραλλαγών ΑΤ 500-559

Κωδικός:
97749
Description: 

[...] Το βιβλίο αυτό, τέταρτος κατά σειράν τόμος του "Καταλόγου των ελληνικών παραμυθιών", αποτελεί μια σύγχρονη επεξεργασία της πρώτης ανέκδοτης και πολύτιμης καταλογογράφησης του ελληνικού παραμυθιού από τον Γεώργιο Α. Μέγα, που δημοσιεύουμε εδώ και είκοσι έτη. Έχουν δημοσιευτεί ήδη τρεις τόμοι. Ο πρώτος, που είναι και ο μόνος που πρόλαβε να δημοσιεύσει ο ίδιος ο συντάκτης του, περιέχει τους "Μύθους ζώων" (ΑΤ 1-299) κι αποτελεί την πρώτη (και μόνη) κωδικοποίηση του ελληνικού παραμυθιακού corpus, που δημοσιεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. [...]

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το βιβλίο αυτό, τέταρτος κατά σειράν τόμος του "Καταλόγου των ελληνικών παραμυθιών", αποτελεί μια σύγχρονη επεξεργασία της πρώτης ανέκδοτης και πολύτιμης καταλογογράφησης του ελληνικού παραμυθιού από τον Γεώργιο Α. Μέγα, που δημοσιεύουμε εδώ και είκοσι έτη. Έχουν δημοσιευτεί ήδη τρεις τόμοι. Ο πρώτος, που είναι και ο μόνος που πρόλαβε να δημοσιεύσει ο ίδιος ο συντάκτης του, περιέχει τους "Μύθους ζώων" (ΑΤ 1-299) κι αποτελεί την πρώτη (και μόνη) κωδικοποίηση του ελληνικού παραμυθιακού corpus, που δημοσιεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7138-35-Χ
Book pages: 
505
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Άννα Αγγελοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία. Από το 1975 ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Είναι κοινωνική ανθρωπολόγος, διδάκτωρ της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales.
Έχει εκδόσει τα βιβλία: "Ελληνικά παραμύθια Α΄ - Οι παραμυθοκόρες" (Εστία, 1991) και τα "Σαρακατσάνικα παραμύθια" (Ίδρυμα Αγγελικής Χατζημιχάλη - Άγρα 2002). Μαζί με την Αίγλη Μπρούσκου έχει δημοσιεύσει τρεις τόμους του "Ελληνικού καταλόγου παραμυθιών" (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), οι οποίοι αποτελούν επεξεργασία του Αρχείου Γεωργίου Μέγα. Ο πρώτος τόμος έχει μεταφραστεί στα γαλλικά.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7138-35-Χ
Book pages: 
505
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο