Product

Επικοινωνία με την άλλη πλευρά

Product

Επικοινωνία στην ιατρική

Επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο

Κωδικός:
40433
Αuthor: 
6,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-8419-05-0
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Franz Hartmann γεννήθηκε στην Βαυαρία το 1838, το δε 1865 μετανάστευσε στην Αμερική όπου και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Επισκέφθηκε πολλές περιοχές της Αμερικής και μελέτησε τα θρησκευτικά πιστεύω πολλών φυλών των Ινδιάνων. Επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον πνευματισμό και ήταν δραστήριο μέλος των πνευματιστικών κύκλων της Νέας Ορλεάνης. Το 1882 έγινε μέλος της Θεοσοφικής Εταιρίας και το 1883 πήγε στο αρχηγείο της Θεοσοφικής Εταιρίας στο Άντυαρ των Ινδιών, όπου, κατόπιν προσκλήσεως του συνταγματάρχη Όλκοτ έμεινε μέχρι το 1885 ως μέλος του αρχηγείου της Θεοσοφικής Εταιρίας. Επειδή δεν συμφωνούσε με τις διάφορες ίντριγκες που επικρατούσαν εκεί, το 1885 επέστρεψε στην Βαυαρία όπου μαζί με τον Κάρλ Κέλνερ ανέπτυξε μια νέα θεραπεία για την φυματίωση, αργότερα δε ίδρυσε σανατόριο στο Σάλτσμπουργκ. Στους θεοσοφικούς κύκλους της Αυστρίας συνάντησε έναν γέρο υφαντή, που το όνομα του παραμένει άγνωστο, και ο οποίος λέγεται ότι ήταν Ροδόσταυρος μύστης, αμέσως δε έγινε μαθητής του. Το 1898 ίδρυσε στην Λειψία την Θεοσοφική Εταιρία της Γερμανίας.
Αργότερα, το 1902, έλαβε εξουσιοδότηση από τον Τζών Γιάρκερ να δημιουργήσει ένα Κυρίαρχο Θυσιαστήριο των Τεκτονικών Τύπων Μέμφις και Μισραήμ στην Γερμανία, καθώς και μία Μεγάλη Ανατολή για τον Σκωτικό Τύπο του Συμβουλίου του Σερνώ. Στην προσπάθεια του αυτή είχε συνεργάτη τον Τέοντορ Ρέους. Το 1906 ο Ρέους έθεσε αυτές τις δύο Τεκτονικές οργανώσεις κάτω από την αιγίδα του Ο.Τ.Ο. που είχε ιδρύσει ο Κέλνερ, ο δε Hartmann έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου Μεγάλου Διδασκάλου του Κυριάρχου Θυσιαστηρίου.
'Ηταν μέλος της Societas Rosicruciana in Anglia (SRIA). Υπήρξε υποστηρικτής της Guido von List Gesellschaft που προωθούσε τον Αρμανισμό, ένα σύστημα γνωστικισμού και παγανισμού, που στηριζόταν στις θεωρίες των Αρμάνεν, των διαδόχων του βασιλέα Ηλίου, ενός σώματος ιερέων-βασιλέων του αρχαίου γερμανικού έθνους.
Υπήρξε επίσης, ενεργό μέλος του Μαρτινιστικού Τάγματος.
Πέθανε στις 7 Αυγούστου του 1912 στην Γερμανία.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-8419-05-0
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο